Ομπάμα και Κάμερον προαναγγέλλουν κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας

Ομπάμα και Κάμερον προαναγγέλλουν κοινό μέτωπο κατά της τρομοκρατίας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα συναντά τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και εκπέμπουν από κοινού το μήνυμα της ενότητας απέναντι στους Τζιχαντιστές

Κοινό μέτωπο ενάντια στους τζιχαντιστές υπόσχονται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγες μόλις ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Την παραμονή της επίσκεψης του Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζουν με κοινό τους άρθρο στη βρετανική εφημερίδας The Times ότι η ασφάλεια είναι απαραίτητη για την οικονομία και ότι οι χώρες τους θα συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι ενάντια σε εκείνους που απειλούν τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας», γράφουν οι Κάμερον και Ομπάμα σε αυτό το άρθρο που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Times, αλλά ήδη αναρτήθηκε από το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. «Θα ξεπεράσουμε αυτές τις βάρβαρες δολοφονίες και τη λανθασμένη ιδεολογία τους, που επιχειρεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων», αναφέρουν οι δυο ηγέτες στο κοινό του άρθρο.

Εν τω μεταξύ στην ημερήσια διάταξη της διήμερης επίσκεψης του Κάμερον στην Ουάσιγκτον από την Πέμπτη έως την Παρασκευή θα βρεθεί εκτός της τρομοκρατίας και η οριστικοποίηση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον «σκεπτικισμό» μεταξύ των Ευρωπαίων σχετικά με ένα μηχανισμό που προβλέπεται στη συμφωνία, ο οποίος θα επιτρέψει στις πολυεθνικές εταιρείες να αμφισβητούν τις πολιτικές των εθνικών κυβερνήσεων, ενώπιον των δικαστηρίων διαιτησίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπαράκ Ομπάμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ζήτω η Γαλλία", έγραψε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Σκληρή κριτική δέχεται ο Ομπάμα για την απουσία του από την ιστορική συγκέντρωση στο Παρίσι

SHARE:

24Media Network