Ονδούρα: Συντριβή ελικοπτέρου με έξι νεκρούς - Ανάμεσά τους η αδελφή του προέδρου

A boy watches police investigate a crime scene where the bodies of a mother and her son were found, in Tegucigalpa's El Angel neighborhood, Honduras, Thursday, Nov. 23, 2017. General elections will be held nationwide on Sunday. (AP Photo/Rodrigo Abd)
A boy watches police investigate a crime scene where the bodies of a mother and her son were found, in Tegucigalpa's El Angel neighborhood, Honduras, Thursday, Nov. 23, 2017. General elections will be held nationwide on Sunday. (AP Photo/Rodrigo Abd) AP

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «εντοπίστηκαν» και «δεν βρέθηκε κανένας επιζών», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού της Ονδούρας και προσθέτει ότι διεξάγεται έρευνα για το δυστύχημα.

Η Ίλντα Ερνάντες -αδελφή και σύμβουλος του προέδρου της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες- και άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη το Σάββατο, ανακοίνωσε ο στρατός της κεντροαμερικανικής χώρας.

Η Ερνάντες, 51 ετών, ήταν στενή συνεργάτιδα του προέδρου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, η έκβαση των οποίων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Είχε διατελέσει προηγουμένως επικεφαλής της γενικής γραμματείας επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ονδούρας.

Δύο αναγνωριστικά ελικόπτερα στάλθηκαν να "χτενίσουν" την περιοχή πάνω από την οποία θα πετούσε με βάση το σχέδιο πτήσης το αγνοούμενο ελικόπτερο Eurocopter AS350, που αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Toncontín στην Τεγκουσιγκάλπα με προορισμό την Κομαγιάγουα, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών χρειάστηκε τελικά να αναπτυχθούν χερσαίες ομάδες έρευνας, ανέφερε ο στρατός της Ονδούρας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «εντοπίστηκαν» και «δεν βρέθηκε κανένας επιζών», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία προστέθηκε ότι διεξάγεται έρευνα για το δυστύχημα.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία: «Οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, συμπεριλαμβανομένης της Ίλντας Ερνάντες, βρέθηκαν νεκροί».

Στην Ονδούρα εκτυλίσσεται πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες κατά τα επίσημα αποτελέσματα ο Ερνάντες επικράτησε του κεντροαριστερού υποψηφίου Σαλβαδόρ Νασράλα με οριακή διαφορά 1,5% ή μερικών χιλιάδων ψήφων. Η διαδικασία της καταμέτρησης όμως αμφισβητήθηκε έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της εξέφρασαν οι παρατηρητές διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και διπλωμάτες.

(Φωτογραφία: AP / Rodrigo Abd)

SHARE:

24Media Network