Οργή στη Γερμανία με τα ευρήματα έρευνας: “Αποδεκτή” η βία κατά των γυναικών για το 1/3 των νέων ανδρών

Οργή στη Γερμανία με τα ευρήματα έρευνας: “Αποδεκτή” η βία κατά των γυναικών για το 1/3 των νέων ανδρών
istock

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα έρευνας σε νέους στη Γερμανία που εμφανίζονται να υποστηρίζουν σε σημαντικά ποσοστά την έμφυλη βία. Οργή από οργανώσεις.

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, η οποία μεταξύ άλλων κατέγραψε πως το ένα τρίτο των νέων ανδρών στη χώρα θεωρεί αποδεκτή τη χρήση βίας κατά των γυναικών.

Η έρευνα, που προκάλεσε την οργή ακτιβιστών για την ισότητα των φύλων, έγινε κατά παραγγελία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά Plan International Germany, όπως αναφέρει το CNN και τα ευρήματά της δημοσιεύθηκαν στην περιφερειακή εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Μια ομάδα 1.000 ανδρών και 1.000 γυναικών ηλικίας 18-35 ετών από όλη τη Γερμανία κλήθηκαν να διατυπώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τον ανδρισμό για τη μελέτη, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά.

Το 34% των ανδρών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν υπήρξε βίαιος απέναντι στη γυναίκα σύντροφό του, για να της “εμφυσήσει σεβασμό”. Το 33% δήλωσαν ότι θεωρούσαν αποδεκτή την περίπτωση όπου το χέρι τους “γλιστρούσε” περιστασιακά κατά τη διάρκεια ενός καυγά στη σύντροφό τους.

Διερευνώντας τη στάση απέναντι στην κατηγοριοποίηση των θυμάτων και τα διπλά πρότυπα, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 50% των ανδρών δήλωσε ότι δεν θα ήθελε σχέση με μια γυναίκα που είχε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους, ενώ το 20% των γυναικών που ερωτήθηκαν συμφώνησαν με αυτή τη δήλωση.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι προσδοκίες εντός μιας σχέσης διέφεραν σημαντικά μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς άνδρες – 52% – ήθελαν μια σχέση με τη μορφή ενός “μοντέλου οικογενειάρχη”, όπου οι ίδιοι κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα για το νοικοκυριό και η φροντίδα των παιδιών και οι οικιακές εργασίες είναι κυρίως ο ρόλος της γυναίκας.

Πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών που ερωτήθηκαν διαφώνησαν, επιθυμώντας ισότιμη συνεργασία και κοινή λήψη αποφάσεων.

Λίγο λιγότερο από τους μισούς ερωτηθέντες – το 48% – εξέφρασαν αντιπάθεια για τη δημόσια έκφραση της ομοφυλοφιλίας, λέγοντας ότι αισθάνονται “ενοχλημένοι” από αυτήν.

Μια γερμανική ομάδα που ονομάζεται Ομοσπονδιακή Οργάνωση για την Ισότητα χαρακτήρισε με ανάρτησή της στο Twitter τα ευρήματα “σοκαριστικά”.

“Σύμφωνα με έρευνα της Plan International Γερμανίας, κάθε τρίτος νέος άνδρας βρίσκει τη βία κατά των γυναικών “αποδεκτή”. Αυτό πρέπει επειγόντως να αλλάξει! έγραψε.

Ο Κάρστεν Κάσνερ από το Ομοσπονδιακό Φόρουμ Ανδρών, μια ομάδα που υποστηρίζει την ισότητα των φύλων, ζήτησε επίσης αλλαγή, καθώς δήλωσε: “Είναι προβληματικό το γεγονός ότι το ένα τρίτο των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα υποβαθμίζει τη σωματική βία κατά των γυναικών“.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γερμανίας (BKA), 115.000 γυναίκες στη Γερμανία έπεσαν θύματα βίας από τους συντρόφους τους το 2021.

Η Γερμανία έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα ποσοστά γυναικοκτονιών στην Ευρώπη – ένα ζήτημα που επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της BKA.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα