Οργή στον Καναδά: Τηλεπαρουσιάστρια απολύθηκε μετά από 35 χρόνια επειδή άφησε γκρίζα τα μαλλιά της

Οργή στον Καναδά: Τηλεπαρουσιάστρια απολύθηκε μετά από 35 χρόνια επειδή άφησε γκρίζα τα μαλλιά της
Lisa LaFlamme printscreen youtube

Η Lisa LaFlamme δούλευε επί σειρά ετών στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV News όμως η απόφαση να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της οδήγησε στην απόλυσή της. Απογοητευμένοι οι πολίτες του Καναδά κάνουν λόγο για σεξισμό και ageism.

Άνεμος απογοήτευσης πνέει πάνω από τον Καναδά, καθώς η ξαφνική απόλυση της Lisa LaFlamme έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων απέναντι στους μεγάλους μιντιακούς ομίλους της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες φέρονται να είναι εξοργισμένοι με τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε αρκετούς χώρους εργασίας και θέλουν τις γυναίκες να παραμένουν… αγέραστες.

Αφορμή υπήρξε ένα βίντεο διάρκειας δύο λεπτών, το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρώην παρουσιάστρια του CTV National News, Lisa LaFlamme.

Στο απόσπασμα που μετρά ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές, η LaFlamme αναφέρεται σε όλους τους λόγους που οδήγησαν τελικά στην απόλυσή της. “Παραμένω σε κατάσταση σοκ. Στα 58 μου, πίστευα ότι προλάβαινα να διηγηθώ πολλές ακόμα από τις ιστορίες που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητά των ανθρώπων”.

Η LaFlamme ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής το 2011 και αποτέλεσε μια από τις πολλές γυναίκες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φαίνεται το φυσικό τους χρώμα. Η ίδια χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση απελευθερωτική ενώ συμπλήρωσε πως εύχεται να το είχε κάνει πολύ νωρίτερα.

Την Πέμπτη (18/08) οι εφημερίδες Globe και Mail προχώρησαν σε μια απογοητευτική δημοσίευση καθώς όπως αποκάλυψαν, o Michael Melling ανώτερο στέλεχος του CTV News απευθυνόμενος στους εργαζομένους του καναλιού, ρώτησε “ποιος ενέκρινε την απόφαση της LaFlamme να αφήσει γκρι τα μαλλιά της;”. Οι δυο τους είχαν έρθει και στο παρελθόν σε ρήξη αναφορικά με δημοσιογραφικά ζητήματα, όμως αυτή τη φορά το στέλεχος αποφάσισε να “τραβήξει” το θέμα στα άκρα, προχωρώντας στη λήξη του συμβολαίου της παρουσιάστριας.

Η LaFlamme δούλευε στο κανάλι τα τελευταία 35 χρόνια, έχοντας βρεθεί ως ανταποκρίτρια σε επικίνδυνες εμπόλεμες ζώνες αλλά και τόπους που είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Η απόλυσή μιας από τις πιο δυναμικές φωνές της τηλεόρασης του Καναδά προκάλεσε αντιδράσεις. Πολιτικά στελέχη και ακτιβιστές καταδίκασαν την απαράδεκτη απόφαση, κάνοντας λόγο για σεξισμό και ageism. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους απέναντι στην απόφαση της LaFlamme να μεγαλώσει με τρόπο φυσικό αποτελώντας πηγή έμπνευσης για χιλιάδες γυναίκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα