Οτσαλάν: Σε απόλυτη απομόνωση εδώ και 2 χρόνια – Προκλητική γνωμοδότηση από το Υπ. Δικαιοσύνης

Οτσαλάν: Σε απόλυτη απομόνωση εδώ και 2 χρόνια – Προκλητική γνωμοδότηση από το Υπ. Δικαιοσύνης
Κούρδος της Αθήνας με σημαία που έχει το πρόσωπο του Οτσαλάν Eurokinissi

Το τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτήρισε "αναπόφευκτους" τους λόγους, για τους οποίους ο Αμντουλάχ Οτσαλάν είναι εντελώς απομονωμένος εδώ και δύο χρόνια.

Εχουν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δέχθηκε για τελευταία φορά επισκεπτήριο στη φυλακή υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται στο νησί Ιμραλί της Προύσας.

Από τότε το τουρκικό κράτος, υπό το πρόσχημα της πανδημίας, έχει αποκόψει τον κρατούμενο ηγέτη του PKK από τον έξω κόσμο απαγορεύοντάς του την επικοινωνία ακόμα και με τους δικηγόρους του.

Οι συνήγοροι προσέφυγαν στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δηλώνοντας ότι ο πελάτης τους έχει υποστεί κακομεταχείριση και το Συνταγματικό Δικαστήριο με τη σειρά του ζήτησε σχετική γνωμοδότηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανεξάρτητα τουρκικά ΜΜΕ που απέκτησαν πρόσβαση στην εν λόγω γνωμοδότηση διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει να προσδιορίσει τους λόγους για τους οποίους ο Οτσαλάν και τουλάχιστον άλλοι τρεις κρατούμενοι διαβιούν σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη σχετική γνωμοδότησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι ο Οτσαλάν δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση και δηλώνει ότι “είναι εύλογο να υπάρχουν αναπόφευκτοι λόγοι” για τους οποίους ο ηγέτης του PKK δεν μπορεί να συναντήσει ούτε τους δικηγόρους του ούτε καν τους στενούς του συγγενείς.

Οι δικηγόροι, όπως είναι απολύτως κατανοητό, τόνισαν ότι το Υπουργείο ψεύδεται παραπέποντας παράλληλα σε σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων. Η τελευταία μάλιστα, που εκδόθηκε το 2020, αναφέρει ότι η επίσημη αιτιολόγηση των αρχών για την αποτροπή των επισκέψεων ήταν από τότε “παραπλανητική”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα