Ουκρανία: Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση με ουκρανικούς πυραύλους στην Κριμαία

Διαβάζεται σε 1'
Ουκρανία: Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από επίθεση με ουκρανικούς πυραύλους στην Κριμαία
Φωτογραφία αρχείου AP

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την Κυριακή με πυραύλους τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα δίχρονο παιδί, σκοτώθηκαν την Κυριακή και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης που έχει διορίσει η Μόσχα, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Αυτή η πόλη-λιμάνι γίνεται τακτικά στόχος, ιδίως επειδή στεγάζει το αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Η Κριμαία αποτελεί σημαντικό υλικοτεχνικό κόμβο για το ρωσικό στρατό.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης είπε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε μια «επίθεση με πυραύλους», καταστρέφοντας «πέντε εναέριους στόχους».

«Αλλά τα συντρίμμια από τους καταρριφθέντες στόχους έπεσαν σε παράκτιες περιοχές», πρόσθεσε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν επίσης έναν νεκρό και τρεις τραυματίες σε πόλη στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, πολύ κοντά στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε» στο Γκραϊβορόν, έγραψε ο ίδιος στο Telegram, υποστηρίζοντας ότι ένα από τα drones είχε εκραγεί σε ένα χώρο στάθμευσης.

Άλλα drones στο κέντρο της πόλης τραυμάτισαν δύο άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν, καθώς και μια γυναίκα στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα