Ουκρανία: Ακτιβιστές ύψωσαν τη σημαία του Pride στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Ουκρανία: Ακτιβιστές ύψωσαν τη σημαία του Pride στο Άγαλμα της Ελευθερίας
Facebook: Dronarium Украина

Η ομάδα διοργάνωσης του Kiev Pride, που ακυρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας, ανέλαβε την ευθύνη της ακτιβιστικής πράξης

Μία ομάδα ακτιβιστριών/στών κατάφερε να υψώσει το σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ υπερηφάνειας πάνω στο μνημείο του πολέμου της πατρίδας τους στο Κίεβο. Τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας ένα drone. Ένα βίντεο δείχνει τη σημαία να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας προς το άγαλμα.

Facebook: Dronarium Украина

Όπως γράφει το avmag.gr, το βίντεο δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο Facebook με το hashtag #momwillunderstandandsupport, μια αναφορά στη συμβολική κατάσταση του αγάλματος ως μητέρα του έθνους. Η ομάδα διοργάνωσης του Kiev Pride, που ακυρώθηκε φέτος λόγω της πανδημίας, ανέλαβε την ευθύνη και τράβηξε βίντεο το εγχείρημα!

Στην Ουκρανία οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές κοινωνικές προκαταλήψεις και διακρίσεις. Μια δημοσκόπηση του Democratic Initiatives το 2018 έδειξε ότι το 47% των Ουκρανών πιστεύει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα πρέπει να είναι περιορισμένα.

Η Dronarium Ukraine, η εταιρεία drone που χρησιμοποιήθηκε από το Kiev Pride, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα τη νομιμότητα της δράσης: “Οι αεροπορικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σύμφωνα με τους κανόνες της κρατικής υπηρεσίας” , δήλωσε η εταιρεία στο Facebook.

“Η ομάδα μας είναι απολύτως ανεκτική. Είμαστε κατά της εκδήλωσης επιθετικότητας εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τη θεωρούμε μεσαίωνα” , πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα