Ουκρανία: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο

Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους ένα 11χρονο παιδί ειναι ο απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο.

Τη στιγμή που πύραυλος χτυπά το Κέντρο Πολιτισμού στο Χάρκοβο κατέγραψαν οι κάμερες κι ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην 86η μέρα.

Επτα άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα 11χρονο παιδί, σύμφωνα με τον Victor Zabashta, διευθυντή του Κέντρου Επείγουσας Ιατρικής Φροντίδας.

«Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το σπίτι του πολιτισμού που μόλις είχε ανοικοδομηθεί. Επτά θύματα, ανάμεσά τους ένα εντεκάχρονο παιδί», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

Ο Ουκρανός πρόεδρος συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει μια ισχυρή έκρηξη να ισοπεδώνει το κτίριο και πυκνός καπνός να υψώνεται από το σημείο, ενώ δύο αυτοκίνητα περνούσαν από εκεί, το ένα προσπαθούσε να διαφύγει από την περιοχή. «Οι κατακτητές θεωρούν τον πολιτισμό, την παιδεία και την ανθρωπότητα ως εχθρούς τους. Και δεν φείδονται πυραύλων που εκτοξεύουν εναντίον αυτών», κατήγγειλε ο Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο Guardian, Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε σχολείο στο Σεβεροντόνετσκ στην περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σκοτώνοντας τρεις ενήλικες, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο όταν σημειώθηκε η επίθεση το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Λουγκάνσκ, Serhiy Haidai.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ, η κατάσταση στο μέτωπο παρέμεινε «τεταμένη» την Παρασκευή και «δείχνει σημάδια επιδείνωσης».

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πυροβολούν σφοδρά σε όλη τη γραμμή επαφής και προσπαθούν να πλήξουν το πυροβολικό βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα