Ουκρανία: Κοριτσάκι 8 ετών πέθανε από γηρατειά

Ουκρανία: Κοριτσάκι 8 ετών πέθανε από γηρατειά
YOUTUBE

Ένα 8χρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή καθώς έπασχε από το σύνδρομο προγηρίας που πλήττει μόνο 160 άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα κοριτσάκι 8 χρόνων απο την Ουκρανία. Η μικρή έπασχε από το Σύνδομο Hutchinson-Gilford, (προγηρία).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που προσβάλλει ένα στα 20 εκατομμύρια νεογέννητα και σήμερα πλήττει 160 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

ADVERTISING

Αν και γεννήθηκε πριν από 8 χρόνια η βιολογική ηλικία της Άννας ήταν κοντά στα 80, σύμφωνα με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν, όπως γράφει η DailyMail.

Η Αννα πέθανε απο πολυοργανική ανεπάρκεια εξαιτίας της πρόωρης γήρανσης. Απαρηγόρητη η μητέρα της έλεγε στους δημοσιογράφους πως μπορούσε να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να γίνει καλά το παιδί της.

Όπως έλεγε η ίδια σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε οταν η Άννα ήταν 3 χρόνων, το κοριτσάκι περπάτησε οταν ήταν 10 μηνών. Στους 11 μήνες ακολουθούσε τη μαμά του σε όλο το σπίτι αλλά φοβόταν το φως, οπότε έβγαινε έξω από αυτό, όταν σκοτείνιαζε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, για τα παιδια με προγηρία, ένας χρόνος ισούται με 8-10 χρόνια, άρα η πραγματική της ηλικία ήταν γύρω στα 80. Το παιδί υπέφερε από προβλήματα που παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους. Τα οστά της μεγάλωναν αργά σε αντίθεση με τα όργανα του σώματός της που μεγάλωναν πολύ γρήγορα. Τέτοιοι ασθενείς, λένε οι γιατροί, συνήθως πεθαίνουν από εγκεφαλικό. Η Άννα είχε υποστεί πολλά εγκεφαλικά και είχαν παραλύσει τα άκρα της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ουκρανία
SHARE:

24Media Network