Oυκρανία: Lockdown τα Σαββατοκύριακα στη χώρα

Oυκρανία: Lockdown τα Σαββατοκύριακα στη χώρα
Γιατρός επισκέπτεται ασθενή με κορονοϊό στην Ουκρανία. AP

Το lockdown τα Σαββατοκύριακα επέλεξε η κυβέρνηση της Ουκρανίας ως κύριο μέσο ανάσχεσης του δεύτερου κύματος της επιδημίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας πρόκειται να αυστηροποιήσει τα μέτρα για την ανάσχεση της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού επιβάλλοντας lockdown τα σαββατοκύριακα, δήλωσε την Τρίτη, το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας Ντενίς Σμιγκάλ.

Ο ίδιος είπε ότι η απόφασή του αυτή αναμένεται να εγκριθεί στη διάρκεια της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου την Τετάρτη.

“Έπειτα από διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και ειδικούς, η κυβέρνηση επέλεξε ένα μοντέλο μέτρων καραντίνας, το οποίο θα διασφαλίσει τη λειτουργία της οικονομίας και θα αποτρέψει την υπερφόρτωση του συστήματος υγείας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα ύψη στα τέλη Σεπτεμβρίου και παρέμεινε υψηλός καθ΄όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα οδηγώντας την κυβέρνηση στην παράταση ορισμένων μέτρων καραντίνας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέχρι σήμερα η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 489.808 κρούσματα κορονοϊού, 8.947 θανάτους, ενώ 221.459 άνθρωποι, που είχαν μολυνθεί με τον ιό, έχουν ιαθεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα