Ουκρανία: Μακελειό σε ενέδρα αυτονομιστών

Ουκρανία: Μακελειό σε ενέδρα αυτονομιστών

Νεκροί και τραυματίες σε ενέδρα φιλορώσων. Χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή (Vid)

Έξι ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών σε μια ενέδρα φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο Σλαβιάνσκ, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Η στρατιωτική αυτοκινητομπομπή έπεσε στην ενέδρα περισσοτέρων από 30 αυτονομιστών κοντά στο χωριό Οκτιαμπρσκέ, που βρίσκεται μεταξύ του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ στην επαρχία Ντονέτσκ, σύμφωνα με το υπουργείο. Οι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.

Στη διάρκεια «μακράς μάχης» έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ένας επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών, ο αυτοανακηρυχθείς κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπολότοφ, τραυματίστηκε από σφαίρες.

«Άγνωστοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα εναντίον ενός αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Μπολότοφ. Έχασε πολύ αίμα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός του Βασίλ Νικίτιν.

Προς το παρόν η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ ο Νικίτιν αρνήθηκε να πει σε ποιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο Μπολότοφ για λόγους ασφαλείας.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίθεση αυτή είναι η απάντηση του Κιέβου στο δημοψήφισμά μας», κατήγγειλε ο Νικίτιν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Противостояние под Краматорском

SHARE: