Ουκρανία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα

Ουκρανία: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα
Άνδρας απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στην Ουκρανία AP

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είναι 42 ετών και κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές "ένα κιλό εκρηκτικής ύλης" δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν ένοπλο που είχε αποκλείσει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Κίεβο και απειλούσε να την ανατινάξει.

“Ο άνδρας συνελήφθη” ανέφερε η αστυνομία μέσω του Facebook. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο αυτό. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης είναι ένας στρατιωτικός, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία, τη χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από πέντε χρόνια και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές “ένα κιλό εκρηκτικής ύλης” δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό

. “Είναι πολύ επικίνδυνος, είναι οπλισμένος και πυροβόλησε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος” της αστυνομίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών. Το πρακτορείο Interfac-Ukraine μετέδωσε δήλωση του δημάρχου του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ο οποίος είπε ότι ο δράστης μάλλον ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Η αστυνομία είχε χαρακτηρίσει “προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης” αυτήν την ενέργεια του 42χρονου.

Για λόγους ασφαλείας, διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των συρμών του μετρό στη γέφυρα αυτή που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο. Επί τόπου έσπευσαν πολλά περιπολικά και τουλάχιστον ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Λόγω του αποκλεισμού της γέφυρας προκλήθηκαν τεράστια μποτιλιαρίσματα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα