Ουκρανία:Τουλάχιστον 300 νεκροί από την επίθεση στο θέατρο στη Μαριούπολη

Ουκρανία:Τουλάχιστον 300 νεκροί από την επίθεση στο θέατρο στη Μαριούπολη
Πόλεμος στην Ουκρανία 2022 Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο θέατρο της Μαριούπολης στα μέσα Μαρτίου.

Δίχως τέλος είναι η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, που συμπληρώνει περίπου έναν μήνα, με τη χώρα να μετρά τις πληγές της και την ΕΕ να κατηγορεί τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

Οι αριθμοί και τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στην πολιορκημένη Μαριούπολη τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 16 Μαρτίου στο θέατρο της πόλης.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι περίπου 1.300 άνθρωποι πιστεύεται ότι είχαν βρει καταφύγει στο κτίριο, με μόλις 150 επιζώντες να έχουν βγει από τα ερείπια αμέσως μετά την επίθεση.

Πηγές είπαν ότι οι περισσότεροι από όσους βρίσκονταν στο θέατρο είχαν κρυφτεί από τους βομβαρδισμούς κάτω από τη σκηνή και ότι τα ερείπια εμπόδιζαν την έξοδό τους.

Σε δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής (25/03) εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι ήταν σε θέση να μοιραστούν έναν νέο αριθμό νεκρών από την τραγωδία.

“Δυστυχώς, ξεκινάμε αυτή τη μέρα με άσχημα νέα. Από αυτόπτες μάρτυρες, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο θέατρο της Μαριούπολης ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από ρωσικό αεροσκάφος. Δεν θέλω να πιστέψω σε αυτή τη φρίκη, θέλω να πιστεύω ότι όλοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως τα λόγια όσων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας λένε άλλα.

Το θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τόπος συναντήσεων, σημείο αναφοράς. Τώρα πια δεν υπάρχει. Στη θέση του εμφανίστηκε ένα νέο σημείο πόνου για τους κατοίκους της Μαριούπολης, ερείπια που έγιναν το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες αθώους ανθρώπους”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα