Ουκρανία: Βρέθηκαν 1084 σοροί αμάχων στο Κίεβο

Ουκρανία: Βρέθηκαν 1084 σοροί αμάχων στο Κίεβο
AP Photo/Emilio Morenatti

Οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της ουκρανικής πρωτεύουσας 1084 σορούς που ανήκουν σε αμάχους.

Tην εύρεση 1084 νεκρών αμάχων στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου ανακοίνωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή οι αρχές της πόλης.

Συγκεκριμεένα, ο αρχηγός της αστυνομίας Αντρέι Νεμπίτοφ ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν οι σοροί 1084 ανθρώπων οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με στρατιωτικούς σχηματισμούς ή ένοπλους υπερασπιστές της πόλης.

Οι σοροί, πάντα σύμφωνα με τις ουκρανικές ανακοινώσεις εξετάστηκαν από τις ιατρικοδικαστικές υπηρεσίες οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο 75% των περιστατικών ο θάνατος επήλθε μετά πυροβολισμούς είτε από πολυβόλα είτερ από τυφέκια.

Περισσότερα από 300 πτώματα δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Οι αρχές του Κιέβου προτρέπουν τους πολίτες να δίνουν την οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των νεκρών.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 369.000 άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, 369.381 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο στην Γερμανία, είπε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια μιας τακτικής συνέντευξης Τύπου της κυβέρνησης σήμερα προσθέτοντας ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος.

Πτώση αεροπλάνου με έναν νεκρό

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από την πτώση και συντριβή ενός ουκρανικού μεταγωγικού αεροσκάφους Αντόνοφ AN-26 κατά τη διάρκεια “τεχνικής πτήσης” τη Μεγάλη Πρασκευή (22/04), στην περιφέρεια Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Οι περιφερειακές αρχές της Ζαπορίζια ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τις πρώτες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το αεροπλάνο χτύπησε πάνω σε έναν στύλο ηλεκτροδότησης και ο κινητήρας του άρπαξε φωτιά. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για το συμβάν τελούν ακόμη υπό επαλήθευση.

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι επλήγησαν 58 στρατιωτικοί στόχοι στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσά τους θέσεις όπου ήταν συγκεντρωμένοι στρατιωτικοί, αποθηκεύονταν καύσιμα ή στρατιωτικός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα