Παιδί – θαύμα: To νεαρότερο μέλος της MENSA είναι 27 μηνών

Παιδί – θαύμα: To νεαρότερο μέλος της MENSA είναι 27 μηνών
Το αποτέλεσμα των τεστ που έκανε η Isla McNabbs για το IQ της, την κατέταξαν στο 1% του πληθυσμού. YouTube

Η Isla McNabbs έγινε αποδεκτή από τον οργανισμό που έχει για μέλη όσους ανήκουν στο κορυφαίο 2% των IQ τεστ. Δεν έχει 'κλείσει' καν τα 3.

Πριν ένα χρόνο, το νεότερο μέλος της MENSA (οργανισμός με 145.000 μέλη από περισσότερες από 90 χώρες, που ανήκουν στο κορυφαίο 2% των IQ τεστ) από τις ΗΠΑ ήταν η Kesha Quest. Ήταν 2 χρόνων και το IQ της εκτιμήθηκε στο 146. Όταν ήταν 18 μηνών, είχε κατακτήσει σχεδόν το αλφάβητο, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα σχήματα “και τότε ήταν που αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι αυτό είναι αρκετά προχωρημένο για την ηλικία της” είχε πει στην εκπομπή Good Morning America η μητέρα της, Sukhjit Athwal.

Λίγους μήνες αργότερα, έγινε γνωστό πως ένα ακόμα νήπιο έκανε την είσοδο : το IQ του 3χρονου (τότε) Lawson Lundberg ήταν επιπέδου Άλμπερ Αϊνστάιν (151). Το αγόρι είχε γεννηθεί πέντε εβδομάδες πρόωρα και εκεί απέδωσαν οι γονείς του μια καθυστέρηση που είχε στην ομιλία. Πίστευαν πως πρέπει να τον πάνε σε ειδικό σχολείο. Ώσπου μια μέρα άρχισε να μιλάει και από ό,τι φάνηκε είχε πολλά -μαζεμένα- να πει.

Σήμερα έγινε γνωστό πως η Isla McNabbs (από το Κεντάκι) έριξε την Kesha Quest από την κορυφή των πιο ευφυών νηπίων μελών της MENSA στις ΗΠΑ: έκανε το τεστ τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν 2 1/2 χρόνων. Το αποτέλεσμα την έβαλε στο υψηλότερο 1% του πληθυσμού.

Οι γονείς της αποφάσισαν πως θα ήταν χρήσιμο να γίνει ο έλεγχος, όταν άρχισαν να αυξάνονται οι λέξεις που έβρισκαν να ‘χει σχηματίσει η κόρη τους με πολύχρωμα γράμματα παιχνιδιού, μέσα στο σπίτι. Μετά το CHAIR, βρήκαν το SOFA, το TV και το CAT. Όταν ο πατέρας της έφτιαξε λέξη, εκείνη τη διάβασε -με άνεση που δεν δικαιολογείτο αφού δεν είχε διδαχθεί την αλφάβητο από την οικογένεια της. Το έκανε μόνη της.

Τα αποτελέσματα του κοριτσιού ήταν ‘ανώτερο’ ‘πολύ ανώτερο’ σε όλες τις κατηγορίες. To τεστ ενημέρωσε και ότι ήταν υπερλεξική. Όσο για το αποτέλεσμα, την κατέταξε στο 1% του πληθυσμού (135).

To νεαρότερο μέλος της παγκόσμιας MENSA με το μεγαλύτερο IQ παραμένει ο Oscar Wrigley από τη Μεγάλη Βρετανία. Σε ηλικία 2 χρόνων, 5 μηνών και 11 ημερών είχε IQ “τουλάχιστον 160” στην κλίμακα Stanford Binet Intelligence Scales -που φτάνει έως το 160, το οποίο και ξεπέρασε. Τον είχαν συγκρίνει με τον Αϊνστάιν και τον Στέφεν Χόκινγκ. Γεννήθηκε εσπευσμένα, με καισαρική το Μάρτιο του 2007 και ζύγιζε 4 κιλά. 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version