Πακιστάν: Σχεδόν 1.000 νεκροί και 33 εκατ. εκτοπισμένοι από τις χειρότερες πλημμύρες όλων των εποχών

Πακιστάν: Σχεδόν 1.000 νεκροί και 33 εκατ. εκτοπισμένοι από τις χειρότερες πλημμύρες όλων των εποχών
Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν AP

Τραγικός ο απολογισμός από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν το Πακιστάν. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί αγγίζουν τους 1.000, ενώ δεκάδες εκατομμύρια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους από τις ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από τους καταστροφικούς μουσώνες στο μεγαλύτερο μέρος του Πακιστάν, αυξάνεται σημαντικά. Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για σχεδόν 1.000 θύματα και πολλούς ακόμα τραυματίες.

Πολλοί είναι εκείνοι, οι περιουσίες των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς, που βρίσκονται πλέον χωρίς στέγη. Ειδικότερα, πρόσφατος υπολογισμός έκανε λόγο για περισσότερους από 33 εκατ. εκτοπισμένους.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τις πλημμύρες των μουσώνων, οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο και συνεχίζουν να προκαλούν όλεθρο στο Πακιστάν, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σεχμπάζ Σαρίφ, να ζητά διεθνή βοήθεια για την καταπολέμηση των ζημιών.

Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν AP


Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών στην τελευταία της ολονύκτια έκθεσή της, δήλωσε ότι σε μια μόλις ημέρα χάθηκαν 45 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 982 και των τραυματιών στους 1.456.

Απροσπέλαστο το μεγαλύτερο μέρος του Πακιστάν

Πολλές περιοχές του Πακιστάν έχουν γίνει απροσπέλαστες και οι διασώστες αγωνίζονται να απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τον Guardian, οι επαρχίες Μπαλουχιστάν και Σίντ είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν AP

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα κατολισθήσεων και πλημμύρων στο Swat, στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, και οι αρχές στη Nowshera ζήτησαν άμεση εκκένωση εν μέσω μιας «πολύ μεγάλης πλημμύρας» στον ποταμό Καμπούλ.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν γέφυρες, δρόμους και ξενοδοχεία να βυθίζονται στο νερό και ανθρώπους να τρέχουν για να εκκενώσουν τα σπίτια τους, με τις στρατιωτικές δυνάμεις να “ρίχνονται” στη μάχη για τη διάσωση των πολιτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα