Παναγία των Παρισίων: Δάκρυσε το Twitter για την “Κυρία Μας”

Παναγία των Παρισίων: Δάκρυσε το Twitter για την “Κυρία Μας”
Παναγία των Παρισίων AP

Εχθές το απόγευμα εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο κέντρο του Παρισιού και συγκεκριμένα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων. Δεν θρηνεί μόνο το Παρίσι, ούτε μόνο η Γαλλία. Η "Κυρία μας", μετά από 850 χρόνια ζωής, καταστράφηκε.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας ώρα 19.50 και έσβησε εντελώς λίγο πριν τις 11 το πρωί της επόμενης μέρας, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων προκαλώντας σημαντική και ανυπολόγιστη καταστροφή.

Μεγάλο μέρος της οροφής του κτιρίου κατέρρευσε, όπως και το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου, της εμβληματικής Παναγίας των Παρισίων.

Μέσα σε 14 ώρες περίπου, το μνημείο ιστορίας 850 ετών καταστράφηκε.

Ένα σύμβολο της Γαλλίας κάηκε.

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός και έστειλε μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Ο κόσμος του Twitter δεν έμεινε άπραγος. Συγκίνηση, θλίψη, απελπισία, αλλά και νεύρα,θυμός και χιούμορ είναι μερικά από τα συναισθήματα που επικράτησαν στον κόσμο του Twitter το βράδυ της Δευτέρας (15/4).

Σας παραθέτουμε μερικά Tweets για τη μεγάλη φωτιά της Παναγίας των Παρισίων.


Πολλά ήταν τα μηνύματα που αναφέρονταν στον Κουασιμόδο, τον πρωταγωνιστή του μυθιστορήματος “Η Παναγία των Παρισίων” του Βίκτωρος Ουγκό.

Το συγκινητικό σκίτσο του BIDU-Dessinateur


Ο Αρκάς εξέφρασε τη θλίψη του μέσω ενός σκίτσου






Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα