Παναγία Παρισίων: 500.000 ευρώ από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή - Οι δωρεές ξεπερνάνε το 1 δις

Ένα άγαλμα της Παναγίας των Παρισίων, 1966
Ένα άγαλμα της Παναγίας των Παρισίων, 1966 ASSOCIATED PRESS

Τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε δύο μόλις μέρες για την ανοικοδόμηση την Παναγίας των Παρισίων έχουν προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων λόγω της πτώσης των δωρεών προς τους πιο στερημένους.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεσμεύθηκε να συνεισφέρει με το ποσό των 500.000 ευρώ στις εργασίες αποκατάστασης του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, που υπέστη σημαντικές καταστροφές από την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας (15/4).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, σε επιστολή που απέστειλε στον Τονί Εστανγκέ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», είναι ένα επιπλέον κίνητρο η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων αναστήλωσης, ώστε η Νοτρ Νταμ να έχει αποκατασταθεί πριν τη διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας.

ADVERTISING

«Όλο το Ολυμπιακό Κίνημα και πιο ειδικά η ΔΟΕ, έχουν συγκινηθεί από τη συσχέτιση που έκαναν ενστικτωδώς οι Γάλλοι, μεταξύ της ανακατασκευής του καθεδρικού της Νοτρ Νταμ και των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024". Ο στόχος να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή έγκαιρα για το "Παρίσι 2024" είναι ένα έξτρα κίνητρο για όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τόμας Μπαχ στην επιστολή του, την οποία ο οργανωτική επιτροπή κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, και στη δήμαρχο του Παρισιού, Αν Ινταλγκό.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δωρεές για την Παναγία των Παρισίων έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Φρανσουά Ανρί Πινό, η Disney, η Apple, ο όμιλος LVMH, η οικογένεια Αρνό- η μεγαλύτερη περιουσία της Γαλλίας- , η οικογένεια Μπετανκούρ-Μεγέρς , ο όμιλος L'Oreal, αλλά και η εταιρεία Total δεν δίστασαν να "βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη".

Τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν σε δύο μόλις μέρες για την ανοικοδόμηση την Παναγίας των Παρισίων έχουν προκαλέσει μεγάλο κύμα αντιδράσεων λόγω της πτώσης των δωρεών προς τους πιο στερημένους.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παναγία Παρισίων, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παναγία των Παρισίων: Στο 1 δισ. οι δωρεές - Κριτική εν μέσω αναταραχής με τα "κίτρινα γιλέκα"

Παναγία των Παρισίων: Θα τη σώσει το Assasin's Creed

Παναγία των Παρισίων: Το χρονικό της καταστροφής σε εικόνες

Διάγγελμα Μακρόν: Σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Παναγία των Παρισίων: Οι θεωρίες συνωμοσίας εξαπλώνονται ταχύτερα από τις φλόγες

Μοροπούλου: Είμαι πρόθυμη να βοηθήσω στην Παναγία των Παρισίων

24Media Network