Πάνε στο δικαστήριο της Χάγης την Βενεζουέλα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Πάνε στο δικαστήριο της Χάγης την Βενεζουέλα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
O Νίκολας Μαδούρο AP

Τα κράτη της Λατινικής Αμερικής αυξάνουν την πίεση προς την Βενεζουέλα η οποία πλέον θα έχει να αντιμετωπίσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Σε καθεστώς σχεδόν πλήρους απομόνωσης, ακόμα και στη Λατινική Αμερική, περνά πλέον η Βενεζουέλα.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι η Αργεντινή, η Χιλή, η Κολομβία, η Παραγουάη και το Περού υπέγραψαν από κοινού αίτημα στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης έτσι ώστε να ερευνήσει αν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει διαπράξει το τελευταίο διάστημα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η τελική συνεννόηση των πέντε λατινοαμερικανικών κρατών έγινε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Το έγγραφο του αιτήματος συνοδεύεται από δύο εκθέσεις, μία από το Γραφείο του Υπατου Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ και μία από ομάδα εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών.

Οι υποψίες στρέφονται κυρίως γύρω από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο αλλά και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας που φέρονται να έχουν διαπράξει εγκλήματα.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τέλος συζητήθηκε και το θέμα της μαζικής μετανάστευσης Βενεζουελάνων λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης της χώρας τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα