Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι: “Και στη Βραζιλία έδιωξαν την αριστερά”

Πανηγυρίζει ο Σαλβίνι: “Και στη Βραζιλία έδιωξαν την αριστερά”
Ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι AP

Δεν έκρυψε τη χαρά του ο Ματέο Σαλβίνι για τη νίκη του Ζάιχ Μπολσονάρο στη Βραζιλία. Ζήτησε μάλιστα και την έκδοση του Τσέζαρε Μπατίστι!

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα στην Ιταλία και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαιρέτισε τη νίκη του Ζαΐχ Μπολσονάρο στις προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας και δήλωσε ότι αναμένει την έκδοση στη Ρώμη του Τσέζαρε Μπατίστι, του Ιταλού συγγραφέα, πρώην μέλους μιας παράνομης ακροαριστερής οργάνωσης, που έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες στην πατρίδα του.

«Και στη Βραζιλία οι πολίτες έδιωξαν την αριστερά! Καλή δουλειά στον πρόεδρο Μπολσονάρο, η φιλία μεταξύ των λαών μας και των κυβερνήσεών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή», έγραψε ο Σαλβίνι στο Twitter. «Και έπειτα από χρόνια μάταιων προσφυγών, θα ζητήσω να εκδώσουν στην Ιταλία τον κόκκινο τρομοκράτη Μπατίστι», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Μπολσονάρο είχε δεσμευθεί να εκδώσει τον Μπατίστι. Πρώην μέλος μιας ακροαριστερής οργάνωσης, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την ιταλική δικαιοσύνη, ο Τσέζαρε Μπατίστι καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια το 1993 στην Ιταλία για τέσσερις ανθρωποκτονίες και συνέργεια σε άλλες ανθρωποκτονίες στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Σήμερα, σε ηλικία 63 ετών, εξακολουθεί να δηλώνει αθώος και ζει αυτοεξόριστος στη Βραζιλία από το 2004, αφού πέρασε 15 χρόνια στη Γαλλία, όπου έχαιρε της στήριξης πολιτικών και καλλιτεχνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα