Πάπας Φραγκίσκος: "Είναι σοφός άνθρωπος ο Κάρολος Παπούλιας"

Pope Francis and Greek President Karolos Papoulias  meet at the Vatican Friday, March 28, 2014.  (AP Photo/Claudio Peri, Pool)
Pope Francis and Greek President Karolos Papoulias meet at the Vatican Friday, March 28, 2014. (AP Photo/Claudio Peri, Pool) EUROKINISSI

Συνάντηση Πάπα-Παπούλια στο Βατικανό. Τι είπε ο Ποντίφικας για το ενδεχόμενο επίσκεψής του στην Ελλάδα

Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας.

"Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος" τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. προς τον Ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

Ο Κάρολος Παπούλιας, δώρισε στον Ποντίφικα ένα βιβλίο για τη "λάμψη της ορθοδοξίας", ενώ ο Φραγκίσκος θέλησε να δωρίσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα μικρό χάλκινο ανάγλυφο «άγγελο της ειρήνης που νικά το κακό» και ένα βιβλίο με αποστολικές του ομιλίες.

Αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται με τον πρωθυπουργό του Βατικανού, Πιέτρο Παρολίν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network