Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων θα συνεχιστεί

Ο πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στον Παναμά
Ο πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψή του στον Παναμά AP

"Είναι ένα ανθρώπινο πρόβλημα που υπάρχει παντού", τόνισε ο πάπας. Διεθνές συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου στο Βατικανό με αντικείμενο την προστασία των ανηλίκων.

Το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ιερωμένους "θα συνεχιστεί" παρά την οργάνωση, στα τέλη Φεβρουαρίου στο Βατικανό, ενός διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο την προστασία των ανηλίκων, προειδοποίησε την Δευτέρα ο πάπας Φραγκίσκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για "ένα ανθρώπινο πρόβλημα που βρίσκεται παντού".

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από τον Παναμά στο Βατικανό, ο πάπας εκτίμησε ότι έχουν καλλιεργηθεί υπερβολικές προσδοκίες από τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

"Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα εντός της Εκκλησίας (...) και να συνεχίσουμε να το επιλύουμε στην κοινωνία, στις οικογένειες, όπου λόγω της ντροπής καλύπτονται τα πάντα", σημείωσε.

Στο συνέδριο των προέδρων των επισκοπικών συνόδων όλου του κόσμου, που έχει συγκαλέσει ο ποντίφικας για τα τέλη Φεβρουαρίου, σκοπός είναι να συνταχθούν "τα πρωτόκολλα για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός", ένα είδος "κατήχησης" στο θέμα αυτό διότι "μερικές φορές οι επίσκοποι δεν ξέρουν τι να κάνουν", διευκρίνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Θα πρέπει επίσης "να αντιληφθούν" το μέγεθος της τραγωδίας, επειδή "ο πόνος είναι φρικτός".

"Και μετά, θα προσευχηθούμε, θα υπάρξουν μαρτυρίες για να βοηθήσουν να αντιληφθούμε τι συμβαίνει, θα γίνουν λειτουργίες για να ζητήσουμε συγχώρεση για όλη την Εκκλησία", κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάπας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία πρώην Αρχιεπισκόπου για "συγκάλυψη κακοποίησης από τον Πάπα"

Ζήτησε συγχώρεση από τον Κύριο για τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης ο Πάπας

Πάπας: Βρέθηκε με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς και ζήτησε συγγνώμη

SHARE:

24Media Network