Πάπας Βενέδικτος: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Πάπας Βενέδικτος: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Ben Curtis

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Πέτρου για να αποχαιρετίσουν τον πάπα Βενέδικτο. Δείτε φωτογραφίες.

Σε εξέλιξη στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου βρίσκεται η τελετή της κηδείας του επίτιμου πάπα Βενέδικτου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών..

Χιλιάδες κόσμου έχουν σπεύσει στην πλατεία για να αποχαιρετήσουν τον εκλιπόντα επίτιμο ποντίφικα, κρατώντας πανό και ενώ αρκετοί διανυκτέρευσαν στο σημείο.

Το Βατικανό έκανε γνωστό ότι η τελετή θα είναι παρόμοια με εκείνη που προβλέπεται για κάθε ποντίφικα, με «κάποιες μικρές αλλαγές» καθώς ο Βενέδικτος ήταν επίτιμος Πάπας όταν απεβίωσε και όχι «εν ενεργεία».

Δείτε LIVE:

Στην τελετή συμμετέχουν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στην Ρώμη δέκα επίσκοποι.

Την τελετή παρακολουθούν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι, από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπεί ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας Πολύκαρπο. Την χώρα μας, η πρεσβευτής στο Βατικανό Κάτια Γεωργίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου είναι μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.

Δείτε φωτογραφίες:

Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Domenico Stinellis

Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Antonio Calanni

Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Andrew Medichin

Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Alessandra Tarantino

Κηδεία Πάπα Βενέδικτου AP Photo/Ben Curtis

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα