Παραδοχή Ερντογάν: Εχουμε στείλει Σύρους μαχητές στη Λιβύη

Παραδοχή Ερντογάν: Εχουμε στείλει Σύρους μαχητές στη Λιβύη
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Αυτό που αρνιόταν να επιβεβαιώσει το προηγούμενο διάστημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το παραδέχθηκε δημοσίως. Σύροι μαχητές πολεμούν για λογαριασμό της Τουρκίας στη Λιβύη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την Παρασκευή για πρώτη φορά την παρουσία στη Λιβύη Σύρων μαχητών συμμάχων της Άγκυρας για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση της Τρίπολης έναντι των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Επρόκειτο για θέμα που είχε γραφτεί κατά κόρον στο διεθνή τύπο τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο η Τουρκία δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ επισήμως. Ηταν όμως σαφές εδώ και σχεδόν δύο μήνες ότι ο Ερντογάν στέλνει στη Λιβύη Σύρους μαχητές, κυρίως από την Ιντλίμπ τους οποίους και μισθοδοτεί με περίπου 2000 δολάρια το μήνα.

«Υπάρχουν εκεί στοιχεία του Συριακού Εθνικού Στρατού. Αυτοί (ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του) θέλουν (οι εν λόγω μαχητές) να φύγουν. Όμως γιατί δεν μιλάμε για τη ρωσική εταιρεία ασφαλείας (Wagner) που διαθέτει 2.500 άνδρες (στη Λιβύη);», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Συριακός Εθνικός Στρατός είναι μια συμμαχία ένοπλων συριακών οργανώσεων οι οποίες εκπαιδεύονται και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα