Παρίσι: Μεγάλη φωτιά στην Γκαρ ντε Λιόν - Εκκενώνεται ο σιδηροδρομικός σταθμός

Μεγάλη πυρκαγιά στο Παρίσι
Μεγάλη πυρκαγιά στο Παρίσι AP

Στην περιοχή σημειώθηκαν νωρίτερα επεισόδια, στο περιθώριο της συναυλίας που πρόκειται να δώσει στο Μπερσί ο Κονγκολέζος καλλιτέχνης Φάλι Ιπούπα.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Γκαρ ντε Λιόν στο Παρίσι, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Στην περιοχή αυτή σημειώθηκαν νωρίτερα επεισόδια, στο περιθώριο της συναυλίας που πρόκειται να δώσει το βράδυ της Παρασκευής στο Μπερσί ο Κονγκολέζος καλλιτέχνης Φάλι Ιπούπα.

ADVERTISING

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και ανέφεραν ότι είναι σε εξέλιξη η εκκένωση του σταθμού, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Φάλι Ιπούπα είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Παρίσι
Μεγάλη πυρκαγιά στο Παρίσι AP

«Η αστυνομία επενέβη για να σταματήσει τη διαδήλωση», ανέφεραν οι αρχές, κάνοντας λόγο για φωτιές σε μηχανάκια και κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γαλλία, Πυρκαγιά
SHARE:

24Media Network