'Πάρτε μετρητά στην Ελλάδα'. Οδηγία σε Βρετανούς τουρίστες σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών της χώρας

'Πάρτε μετρητά στην Ελλάδα'. Οδηγία σε Βρετανούς τουρίστες σε περίπτωση κατάρρευσης των τραπεζών της χώρας

Γραφείο συναλλάγματος του Ηνωμένου Βασιλείου συμβουλεύει τους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά χρήματα σε περίπτωση τραπεζικής κατάρρευσης και ορίου αναλήψεων στα ATM, μετά τις εφιαλτικές προβλέψεις Στουρνάρα

Βρετανοί τουρίστες που σκοπεύουν να βρεθούν στη χώρα μας για διακοπές καλούνται να πάρουν μαζί του περισσότερα μετρητά σε περίπτωση που κλείσουν τα ATM στην Ελλάδα. Το Post Office, το μεγαλύτερο γραφείο συναλλάγματος στη Μεγάλη Βρετανία, συνέστησε σύμφωνα με τη Mirror τους ταξιδιώτες να πάρουν προφυλάξεις εν όψει φόβων για κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στη χώρα αν δεν υπάρξει συμφωνία.

Το άρθρο έχει αναφέρεται μάλιστα και με στο προηγούμενο της Κύπρου, το 2013, όταν η χώρα παρουσίασε παρόμοιο πρόβλημα και τα ATM ήταν κλειστά για κάποιες ημέρες, ενώ οι τράπεζες δεν επέτρεπαν αναλήψεις πέραν κάποιου χρηματικού ορίου.

"Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες να είναι προετοιμασμένοι και να εξασφαλίσουν ένα χρηματικό ποσό προσεκτικά, διαθέτοντας επαρκή μετρητά σε ευρώ για αν περάσουν τις διακοπές τους. Εφόσον φτάσουν στον προορισμό τους, να χρησιμοποιούν χρηματοκιβώτια για να φυλάξουν τα μετρητά ώστε να μην κουβαλούν μεγάλα ποσά πάνω τους - και να μοιράζουν ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Με το να προγραμματίζουν από πριν θα κάνουν ξέγνοιαστες διακοπές" αυτές είναι οι δηλώσεις στη Mirror του Άντριου Μπράουν, εκπροσώπου της εταιρίας.

Ο πανικός που προκάλεσαν οι δηλώσεις Στουρνάρα

Πάντως το άρθρο της Mirror συνδέει άμεσα τις ταξιδωτικές αυτές οδηγίες με τα όσα είχε ανακοινώσει ο κεντρικός τραπεζίτης της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας στην περίπτωση που δεν βρεθεί συμφωνία. Η εφημερίδα παραθέτει τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος που αναφέρουν πως πιθανή αποτυχία στη συμφωνία "θα σημαδέψει την αρχή μια επίπονης διαδρομής που θα οδηγήσει αρχικά στην ελληνική χρεωκοπία και τελικά στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και - πιθανότατα - και από την ΕΕ.

Όπως γράφει συγκεκριμένα "οι προειδοποιήσεις ήρθαν μετά τις αναφορές του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας πως οι εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να οδηγήσει στην έξοδο της χώρας από την ΕΕ".

Πηγή: Mirror

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν ξανάγινε! Η Κωνσταντοπούλου γύρισε πίσω την έκθεση Στουρνάρα

Οι δραματικές εκκλήσεις Στουρνάρα για το μέλλον της χώρας στην πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης

SHARE:

24Media Network