Πελόζι: "Η δολοφονία του Σουλεϊμανί δεν έκανε τη χώρα ασφαλέστερη"

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι AP

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θεωρεί ότι η κίνηση του Τραμπ δεν έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες. Αναμένεται η απόφαση επί του ψηφίσματος περί πολεμικών εξουσιών.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έκανε τις ΗΠΑ ασφαλέστερες δολοφονώντας τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δεν πιστεύω με βάση τι βρίσκεται στη διάθεση του κοινού ότι έκαναν τη χώρα ασφαλέστερη με αυτό που έπραξαν», τόνισε στην εβδομαδιαία της συνέντευξη Τύπου η Πελόζι.

ADVERTISING

Σε λίγες ώρες η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει επί του ψηφίσματος περί πολεμικών εξουσιών (War Powers Resolution) που στόχο έχει να μην επιτρέψει στον Τραμπ να διεξάγει πόλεμο ενάντια στο Ιράν χωρίς να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου.

Αναφερόμενη στη διαδικασία της δίκης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου στη Γερουσία με το ερώτημα της καθαίρεσής του, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως το σώμα θα στείλει τα άρθρα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου στην Γερουσία «πιθανώς σύντομα».

«Πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και με στρατηγική», ανέφερε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Ιράν, Δολοφονία Σουλεϊμανί, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network