Πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στην περιοχή που αναζητούνται συντρίμμια του AirAsia

Πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στην περιοχή που αναζητούνται συντρίμμια του AirAsia

Εντοπίστηκε και πέμπτο αντικείμενο του αεροπλάνου της AirAsia από ομάδες ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του στη θάλασσα της Ιάβας

Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της AirAsia το οποίο συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας την προηγούμενη Κυριακή εντόπισαν ένα πέμπτο μεγάλο αντικείμενο στον βυθό, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της υπηρεσίας Φρανσίσκους Μπάμπανγκ Σοελίστιο.

Το Airbus A320-200 της ινδονησιακής εταιρείας AirAsia κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας στα ανοικτά του νησιού Βόρνεο την Κυριακή ενώ πραγματοποιούσε πτήση από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, τη Σουραμπάγια, προς τη Σιγκαπούρη με 162 επιβαίνοντες. Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.

Η κακοκαιρία δυσχεραίνει και σήμερα τις έρευνες, πρόσθεσε ο Σοελίστιο, ενώ επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί 31 επιβαινόντων του αεροπλάνου.

Νωρίτερα η Ινδονησιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι «με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη θέση του αεροπλάνου κατά την τελευταία του επαφή, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για το δυστύχημα».

«Το πιο πιθανό μετεωρολογικό φαινόμενο είναι ο πάγος που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στους κινητήρες του αεροσκάφους. Πρόκειται απλώς για μία από τις πιθανότητες, βάσει των αναλύσεων των μετεωρολογικών δεδομένων που διαθέτουμε», πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο πιλότος του Airbus είχε ζητήσει από τον πύργο ελέγχου να πάρει ύψος για να αποφύγει μια καταιγίδα, όμως δεν έλαβε αμέσως άδεια εξαιτίας της μεγάλης κίνησης σε αυτό τον αεροδιάδρομο. Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγη ώρα αργότερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

AirAsia: Παραβίασε την άδεια πτήσης ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη

SHARE:

24Media Network