Πέντε μέλη της αντιπολίτευσης αφέθηκαν ελεύθερα στη Βενεζουέλα

Πέντε μέλη της αντιπολίτευσης αφέθηκαν ελεύθερα στη Βενεζουέλα

Ελεύθερα πέντε μέλη της αντιπολίτευσης μετά το ξεκίνημα του διαλόγου, για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα

Πέντε μέλη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αφέθηκαν ελεύθερα χθες Δευτέρα το βράδυ, μία ημέρα μετά την έναρξη του διαλόγου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο Κάρλος Οκάρις, μια προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter την απελευθέρωση του Κάρλος Μέλο, του Άντρες Μορένο και του Μάρκο Τρέχο.

ADVERTISING

Ο Μέλο είχε συλληφθεί στις 31 Αυγούστου από μέλη της υπηρεσίας Πληροφοριών με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του εκρηκτικά.

Ο Μορένο και ο Τρέχο βρίσκονταν υπό κράτηση από τον Σεπτέμβριο αφού δημιούργησαν ένα βίντεο για την αντιπολίτευση, στο οποίο ζητούσαν από τον στρατό να σκεφτεί την κρίση η οποία πλήττει τη Βενεζουέλα, μια κίνηση την οποία οι αρχές εξέλαβαν ως έκκληση για πραξικόπημα.

Λίγο αργότερα ο Χεσούς Τορεάλμπα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Στρογγυλής Τράπεζας για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), του συνασπισμού των κομμάτων της κεντροδεξιάς, ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ακόμη μελών της αντιπολίτευσης, του Κορομότο Ροντρίγκες και του Αντρές Λεόν που κρατούνταν από τον Μάιο και το 2014 αντίστοιχα.

Η απελευθέρωση των «πολιτικών κρατούμενων» είναι μια από τις απαιτήσεις της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης προκειμένου να συμμετάσχει στον διάλογο που ξεκίνησε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, στη Βενεζουέλα υπάρχουν περισσότεροι από εκατό «πολιτικοί κρατούμενοι». Από την πλευρά του ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο διαψεύδει την ύπαρξη πολιτικών κρατούμενων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network