Περισσότερη καταστολή εξήγγειλε ο Πινιέρα

Περισσότερη καταστολή εξήγγειλε ο Πινιέρα
O Σεμπάστιαν Πινιέρα AP

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πινιέρα εξήγγειλε και επιπλέον μέτρα καταστολής στη Χιλή ενώ η εξέγερση μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα της.

Μετά από 21 ημέρες διαδηλώσεων και τουλάχιστον 20 νεκρούς στους δρόμους, αυτό που κατάλαβε ο Σεμπάστιαν Πινιέρα γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Χιλή είναι ότι πρέπει να αυξήσει την καταστολή.

Ετσι λοιπόν ο πρόεδρος της χώρας την Πέμπτη, έχοντας στο πλάι τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ανακοίνωσε νέα, ενισχυμένα για την τήρηση της τάξης παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα ακόμα και ο στρατός, που βγήκε στους δρόμους για πρώτη μετά την πτώση του Αουγκούστο Πινοσέτ, δεν έχει καταφέρει να τιθασεύσει τη λαϊκή οργή.

Μεταξύ των μέτρων που εξήγγειλε ο Πινιέρα είναι οι αυστηρότερες ποινές σε όσους φορούν κουκούλα και βανδαλίζουν και σε όσους λεηλατούν καταστήματα καθώς και πιο πυκνές εναέριες περιπολίες μέσων της αστυνομίας.

Ο, τι και αν κάνει πάντως ο ηγέτης της Χιλής, η χώρα του δεν θα έχει πλέον την ευκαιρία να διοργανώσει τη διεθνή σύνοδο για το κλίμα COP25 που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σαντιάγο από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα