Περισσότερους Ευρωπαίους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots, ζητά ο Ντε Μεζιέρ

Περισσότερους Ευρωπαίους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots, ζητά ο Ντε Μεζιέρ

Τι επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Γιάννη Μουζάλα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, όπως γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.

"Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και την ενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Είναι "επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη...Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή », δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network