Περού: Δεν υπάρχουν θύματα από το σεισμό – Ακυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι

Διαβάζεται σε 2'
Περού. Εικόνα αρχείου
Περού. Εικόνα αρχείου Istock

Πολύ μεγάλος σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοικτά των ακτών του κεντρικού Περού. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες. Ακυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή (28/6), λίγο έξω από την πόλη Αρεκίπα, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Περού, κοντά στην ακτή, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ούτε τραυματισμοί.

Η κυβέρνηση του Περού ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως παρακολουθεί την κατάσταση «για να αξιολογήσει τις ζημιές και να καθορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν».

Το Εθνικό Κέντρο Πρεοειδοποίησης για Τσουνάμι των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως υπάρχει απειλή για τσουνάμι από το σεισμό, προσθέτοντας ότι κύματα ύψους 1 έως 3 μέτρων πάνω από τη στάθμη της πλημμυρίδας καταγράφηκαν σε τμήματα των ακτών του Περού.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός του Περού Γκουστάβο Αντριάνσεν δήλωσε πως η προειδοποίηση για τσουνάμι στα παράλια της Αρεκίπα ακυρώθηκε.

Ο Κάρλος Σανάμπρια, σύμβουλος της περιφερειακής κυβέρνησης της Αρεκίπα, δήλωσε στον τοπικό ραδιοσταθμό RPP πως υλικές ζημιές αναφέρθηκαν σε μερικές συνοικίες και κάτοικοι βγήκαν τρομαγμένοι από τα σπίτια τους, όμως δεν έχει πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς.

Ο Φλάβιο Αρανγκουρέν, ο δήμαρχος της συνοικίας Γιάουκα στην επαρχία Καραβέλι της Αρεκίπα, δήλωσε στον RPP πως μερικοί τοίχοι σπιτιών στη συνοικία κατέρρευσαν. Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Ο Ισημερινός και το Περού βρίσκονται στο αποκαλούμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα