Περού: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου

Περού: Στους 8 οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου
Το σημείο όπου εξερράγη το βυτιοφόρο στο Περού AP

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο παιδιά ενώ από τους τουλάχιστον 40 τραυματίες, οι επτά είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στους οκτώ ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε αέριο ενώ τουλάχιστον 40 είναι οι τραυματίες, ανέφεραν την Παρασκευή οι περουβιανές αρχές.

“Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχουμε οκτώ νεκρούς από την έκρηξη του βυτιοφόρου”, είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Περού.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 49 τραυματίες. Οι τέσσερις από τους τραυματίες υπέκυψαν την Παρασκευή. Δύο από αυτούς έφεραν εγκαύματα στο 100% του σώματός τους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο παιδιά. Επτά από τους τραυματίες είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί, την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης Βίλα Ελ Σαλβαδόρ, στα νότια της πρωτεύουσας Λίμα, πήγαιναν στις εργασίες τους. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου από το βυτίο του φορτηγού. Μια βαλβίδα φαίνεται πως άνοιξε όταν το φορτηγό έπεσε σε λακκούβα. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Χρειάστηκε να επιχειρήσουν 13 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για να κατασβεστούν οι φλόγες, που κατέστρεψαν τουλάχιστον 4 σπίτια γύρω από το σημείο της έκρηξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα