Περού: Τουρίστες κρατούνται όμηροι σε ποταμόπλοιο από ομάδα ιθαγενών

Περού: Τουρίστες κρατούνται όμηροι σε ποταμόπλοιο από ομάδα ιθαγενών
Κοινότητα στον Αμαζόνιο 2022 Edmar Barros/AP Photo

Θρίλερ για δεκάδες τουρίστες ανάμεσά τους και παιδιά στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου του Περού, οι οποίοι κρατούνται όμηροι από ομάδα ιθαγενών σε ποταμόπλοιο. Τι ζητούν από την κυβέρνηση.

Βρετανοί και Αμερικανοί τουρίστες είναι μεταξύ των 70 ενηλίκων και παιδιών που κρατούνται όμηροι σε ποταμόπλοιο από ομάδα ιθαγενών σε απομακρυσμένο μέρος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου του Περού.

Οι τουρίστες ήταν μέρος μίας ομάδας ταξιδιωτών από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία και πραγματοποιούσαν εκδρομή με ποταμόπλοιο, το οποίο κρατήθηκε από τους ντόπιους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, οι ιθαγενείς θέλουν να τραβήξουν την προσοχή της κυβέρνησης με αυτή τους την ενέργεια, αφού δεν έλαβαν αρκετή κρατική βοήθεια για ένα ατύχημα με πετρελαιοκηλίδα που συνέβη τον Σεπτέμβριο.

Μία εκ των ομήρων, η τουρίστρια Angela Ramirez ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους ιθαγενείς, η ομηρία μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ ημέρες, έως ότου βρεθεί λύση.

Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε: “Περάσαμε τη νύχτα εδώ. Ήδη δεν έχουμε σχεδόν καθόλου νερό να πιούμε, ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, υπάρχουν μωρά που κλαίνε, ο μικρότερος είναι μόλις ενός μηνός, έγκυες γυναίκες, άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένοι είναι στο πλοίο. Δεν έχουμε ρεύμα για να φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας, ούτε νερό για να πλυθούμε. Μοιραστείτε παρακαλώ“.

Η Angela έκανε ένα ταξίδι με ποδήλατο στην περουβιανή ζούγκλα για οκτώ ημέρες όταν αποφάσισαν να ταξιδέψουν στον ποταμό Cuninico με βάρκα.

Σε προηγούμενο ποστ της, η ίδια έγραψε: “Βοηθήστε με να μοιραστώ, είμαστε στο Cuninico, μια κοινότητα της ζούγκλας, είμαστε όμηροι της κοινότητας, καθώς υπήρχαν 46 πετρελαιοκηλίδες, εξαιτίας των οποίων δύο παιδιά και μία γυναίκα έχασαν τη ζωή τους. Είναι ευγενικοί και μας σέβονται, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αναζητήσουν λύσεις για την κοινότητά τους. Όσο πιο γρήγορα ακουστούν τόσο πιο γρήγορα θα μας αφήσουν να φύγουμε. Βοηθήστε με να μοιραστώ, είμαστε καλά. Βοηθήστε με να ακουστώ”.

Ο Watson Trujillo, ο οποίος ηγείται της κοινότητας Cuninico, είπε ότι τα “δραστικά μέτρα” πρέπει να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση για να στείλει μια αντιπροσωπεία και να εκτιμήσει τη ζημιά από τη διαρροή 2.500 τόνων αργού πετρελαίου στον ποταμό Cuninico.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα