Πέθανε από κορονοϊό ο “Κάπτεν Τομ” που είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για το σύστημα υγείας

Πέθανε από κορονοϊό ο “Κάπτεν Τομ” που είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για το σύστημα υγείας
Ο Βρετανός λοχαγός Τομ Μουρ ⓒ 2021 Danny Lawson/Associated Press

Έφυγε από τη ζωή ο "Κάπτεν Τομ" που κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια λίρες κατά το προηγούμενο Lockdown κάνοντας γύρους στον κήπο του σπιτού του με τη βοήθεια ενός "Πι".

Μεγάλη θλίψη παγκοσμίως έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Βρετανού λοχαγού Τομ Μουρ, ηλικίας 100 ετών, που είχε καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας κάνοντας γύρους στον κήπο του κατά το περσινό λοκντάουν.

Ο βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τον περασμένο Απρίλιο με τους γύρους του, ενόψει των 100ων γενεθλίων του, στο πρώτο κύμα της πανδημίας Covid-19, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερες από 30 εκατομμύρια λίρες για το βρετανικό σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα, έκανε γύρους στον κήπο του σπιτού του με τη βοήθεια ενός “Πι” ώστε να τραβήξει κόσμο να κάνει δωρεές διαδικτυακά και να μαζευτούν 1.000 λίρες, όμως η ανταπόκριση που βρήκε από πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη ήταν πρωτοφανής και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε έμεινε στην ιστορία αφού ξεπέρασε τις 5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τομ Μουρ εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή καθώς είχε προβλήματα με την αναπνοή, αφού διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Δύο μέρες μετά ξεψύχησε.

Το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον

«Δεν αποτέλεσε μονάχα έμπνευση για τη χώρα αλλά και ένα σύμβολο ελπίδας για ολόκληρο τον κόσμο», επισήμανε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μια ανακοίνωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: “Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί του”

Από την πλευρά της, η βασίλισσα Ελισάβετ, που είχε τιμήσει τον Μουρ ονομάζοντάς τον «σερ», θα στείλει ένα ιδιωτικό μήνυμα συλλυπητηρίων στην οικογένειά του, έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Η Αυτή Μεγαλειότης είχε απολαύσει τη συνάντησή της με τον λοχαγό Σερ Τομ και την οικογένειά του πέρυσι στο Ουίνδσορ», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση των βρετανικών ανακτόρων.

«Οι σκέψεις της και οι σκέψεις της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται μαζί τους, αναγνωρίζοντας την έμπνευση που πρόσφερε σε ολόκληρο το έθνος και σε άλλους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Υπουργός Υγείας Βρετανίας: “Ήταν ένας σπουδαίος ήρωας”

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι ο «Κάπτεν Τομ» ήταν ένας σπουδαίος ήρωας.

«Ήταν ένας σπουδαίος ήρωας, που έδειξε το καλύτερο της χώρας μας και στέλνω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», έγραψε ο Χάνκοκ στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα