Πέθανε ο ηθοποιός David Warner

Πέθανε ο ηθοποιός David Warner
Ο ηθοποιός David Warner AP Photo, File

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός ηθοποιός David Warner. Ήταν γνωστός από τη συμμετοχή του στις ταινίες "Η Προφητεία" και "Τιτανικός".

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών άφησε ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός David Warner.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένεια του ηθοποιού, αναφέροντας πως πέθανε την Κυριακή στο Denville Hall στο Λονδίνο, μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Ο David Warner ενσάρκωνε συχνά ρόλους “κακού”, ενώ έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο ψυχολογικό θρίλερ του 1971 “Straw Dogs”, την κλασική ταινία τρόμου “The Omen (Η Προφητεία)” του 1976, την περιπέτεια στο χρόνο “Time After Time” του 1979, αλλά και το blockbuster του 1997 “Τιτανικός”, όπου έπαιξε τον κακόβουλο παρκαδόρο Spicer Lovejoy.

Ποιος ήταν ο David Warner

Γεννημένος στις 29 Ιουλίου του 1941 στο Μάντσεστερ, ο Warner εκπαιδεύτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο και έγινε νέος σταρ της Royal Shakespeare Company, παίζοντας ρόλους όπως ο βασιλιάς Ερρίκος VI και ο βασιλιάς Ριχάρδος Β’. Η ερμηνεία του το 1965 στον ομώνυμο ρόλο του «Άμλετ» για την εταιρεία, σε σκηνοθεσία Πίτερ Χολ, θεωρήθηκε από τις καλύτερες της γενιάς του.

Ο Γκρέγκορ Ντόραν, επίτιμος καλλιτεχνικός διευθυντής του RSC, είχε δηλώσει ότι ο Άμλετ παιγμένος από τον Warner, “φαινόταν η επιτομή της νιότης της δεκαετίας του 1960 και έπιασε το ριζοσπαστικό πνεύμα μιας ταραγμένης εποχής”.

Ο Warner πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία του Hall του 1968 “A Midsummer Night’s Dream”, δίπλα στην Helen Mirren και την Diana Rigg και παρά την καταξίωσή του ως ηθοποιός του θεάτρου, το χρόνιο stage fright τον έκανε να προτιμήσει τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα