Πέθανε ο ηθοποιός Πήτερ Ο' Τουλ

Πέθανε ο ηθοποιός Πήτερ Ο' Τουλ
PHOTOGRAPH: NIGEL PARRY/AP

Την τελευταία του πνοή άφησε ο σπουδαίος ηθοποιός Πήτερ Ο' Τουλ. Είχε τιμηθεί με Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη (Pic)

Σε ηλικία  81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ιρλανδός ηθοποιός, Πήτερ Ο' Τουλ που έγινε διάσημος το 1962 ερμηνεύοντας τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη Τόμας Έντουαρντ Λόρενς (T. E. Lawrence) στην ταινία Λώρενς της Αραβία.

O Πήτερ Ο' Τουλ ο οποίος ξεπέρασε τον καρκίνο του στομάχου στη δεκαετία του 1970, απεβίωσε στο νοσοκομείο Wellington του Λονδίνου μετά από μια μακροχρόνια ασθένεια.

Πέθανε ο ηθοποιός Πήτερ Ο' Τουλ

Στην καριέρα του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα Βραβείο Έμμυ και ένα Τιμητικό Βραβείο Όσκαρ το 2003 για το συνολικό του έργο. Αντίθετα, παρότι έχει προταθεί οκτώ φορές για Όσκαρ, δεν κατάφερε ποτέ να το κερδίσει, κατέχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Εγχειρίστηκε το 1976 και του αφαιρέθηκε το πάγκρεας και μεγάλο μέρος του στομαχιού του, γεγονός το οποίο οδήγησε σε ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη.

Το 1978 έφτασε ένα βήμα από τον θάνατο εξαιτίας αιματολογικής διαταραχής. Τελικά ανέρρωσε και επέστρεψε στη δουλειά, αν και πλέον έβρισκε δυσκολότερα ρόλους σε ταινίες, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται περισσότερο στην τηλεόραση και σποραδικά στο θέατρο.

(Με πληροφορίες από Guardian)

SHARE:

24Media Network