Πέθανε ο Vidal Sassoon

Πέθανε ο Vidal Sassoon

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 84 ετών ο διάσημος κομμωτής Vidal Sassoon. Διαβάστε αναλυτικά

Ο κομμωτής των σταρ Vidal Sassoon πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών ύστερα από "μακρά και δύσκολη μάχη" κατά της λευχαιμίας, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο άνθρωπος που καθιέρωσε το μοντέρνο κούρεμα "καρέ" και απάλλαξε τις γυναίκες από τις σκληρές και ντεμοντέ περμανάντ δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη κίνηση των μαλλιών, είχε κοντά του συγγενικά πρόσωπα όταν άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, στο Μπελ Ερ της Καλιφόρνιας.

Ο Sassoon, ο οποίος έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Αγγλία, άνοιξε το πρώτο του κομμωτήριο στο Λονδίνο το 1954 και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η καριέρα του απογειώθηκε στη δεκαετία του 1960 όταν επιμελήθηκε το κούρεμα της Μία Φάροου για την ταινία "Το μωρό της Ρόζμαρι" το 1960 και της Γκλέντα Τζάκσον το 1969 για την ταινία "Ευτυχισμένες γυναίκες".

Ο χαρισματικός κομμωτής, ο οποίος εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1980, λάνσαρε και μια σειρά προϊόντων για τα μαλλιά.

Ο Vidal Sassoon, γεννήθηκε από εβραίους γονείς στο Λονδίνο και έζησε επτά χρόνια σε εβραϊκό ορφανοτροφείο όταν ο πατέρας του, Jack Sassoon, εγκατέλειψε την οικογένειά του για μια άλλη γυναίκα.

SHARE:

24Media Network