Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Ντόρις Ντέι

Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Ντόρις Ντέι
Ντόρις Ντέι ASSOCIATED PRESS

Σε ηλικία 97 ετών έφυγε από τη ζωή η "αγαπημένη της Αμερικής", από τις κορυφαίες ηθοποιούς του Χόλιγουντ και τραγουδίστριες των 50's και 60's και ακτιβίστρια τις τελευταίες δεκαετίες της ζωής της.

Η θρυλική ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντόρις Ντέι πέθανε σε ηλικία 97 ετών.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το ίδρυμά της, “Doris Day Animal Foundation”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατός της αποδίδεται σε επιπλοκές από πνευμονία.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια είχε μια λαμπρή καριέρα και ήταν μια από τις δημοφιλέστερες ηθοποιούς της δεκαετίας του ’50 και του ’60.

Ντόρις Ντέι AP

Έκανε μεγάλη επιτυχία με τις ταινίες “Pillow Talk”, για το οποίο υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ, “Love Me or Leave Me” και “The Man Who Knew Too Much”.

Στην ιστορία πέρασε η εκρηκτική χημεία της στην οθόνη με το συμπρωταγωνιστή και μετέπειτα φίλον της Ροκ Χάτσον. Ο θάνατος του Χάτσον από AIDS στάθηκε μάλιστα η αφορμή για να αναλάβει ενεργό δράση στις εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων για την καταπολέμηση της “μάστιγας του αιώνα” αλλά και του κοινωνικού στίγματος ασθενών και φορέων.

Αξεπέραστη έως τις μέρες μας θεωρείται και η ερμηνεία της στο τραγούδι “Que sera sera” που ακούγεται μέχρι τις μέρες μας, έχοντας σημειώσει ασύλληπτες πωλήσεις. Το τραγούδι, που ακουγόταν στην ταινία “Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά”, είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ. Τεράστια επιτυχία στα charts υπήρξε και το τραγούδι “Perhaps Perhaps” που τραγουδιέται μέχρι τις μέρες μας, ενώ έχει διασκευαστεί αμέτρητες φορές.

Η Ντόρις Ντέι παντρεύτηκε τέσσερις φορές και έκανε ένα παιδί, τον μουσικό Τέρυ Μέλτσερ, ο οποίος πέθανε το 2004. Επίσης, είχε έναν εγγονό.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της αφιερώθηκε σε ακτιβιστική δράση κατά του AIDS και υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ζώντας μια ήσυχη ζωή στο ράντσο της.

Η Doris Day ήταν από τις ελάχιστες διασημότητες με δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, ένα για την καριέρα της στην μουσική και ένα στον κινηματογράφο. Το 2004, τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σε αναγνώριση των διακεκριμένων υπηρεσιών προς την πατρίδα της. Μεταξύ άλλων είχε τιμηθεί με ένα Grammy για το σύνολο της καριέρας της στην μουσική, αλλά και ένα τιμητικό βραβείο “Σεσίλ Ντε Μιλ” στις Χρυσές Σφαίρες για την προσφορά της στον κινηματογράφο.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα