ΠΓΔΜ: Αποχή από το δημοψήφισμα αποφάσισε ο Ιβάνοφ

Αποχή από το δημοψήφισμα αποφάσισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γιόργκι Ιβάνοφ
Αποχή από το δημοψήφισμα αποφάσισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γιόργκι Ιβάνοφ AP

Αντισυνταγματική και επιζήμια για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ, η συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ γνωστοποίησε την Κυριακή την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

ADVERTISING

«Η εντολή που έλαβα από τους πολίτες της χώρας και μάλιστα δύο φορές, είναι να μην επιτρέψω αλλαγή του Συντάγματος, με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να μην αποδεχτώ ιδέες και προτάσεις που θα απειλήσουν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συμβίωσης. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις υποσχέσεις μου και για τον λόγο αυτό δεν θα προσέλθω να ψηφίσω» ανέφερε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος, τις ημέρες αυτές βρίσκεται στη Ν. Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, το οποίο επίσης αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών και κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ για «συνθηκολόγηση».

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ διανύει τη δεύτερη θητεία του στο αξίωμα του Προέδρου της πΓΔΜ, η οποία ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Δημοψήφισμα στα Σκόπια, Σκόπια, Δημοψήφισμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο... διαβασμένος Μακρόν μίλησε για Βόρεια Μακεδονία

Νέα αλλαγή στάσης της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΠΓΔΜ: Απορρίφθηκε αίτημα για "πάγωμα" του δημοψηφίσματος

SHARE:

24Media Network