Τραγικός θάνατος από ‘τεχνική αστοχία’: Πιλότος σκοτώθηκε από την ‘ιπτάμενη’ πόρτα του αεροσκάφους του

Τραγικός θάνατος από ‘τεχνική αστοχία’: Πιλότος σκοτώθηκε από την ‘ιπτάμενη’ πόρτα του αεροσκάφους του
pixabay

Ο 50χρονος πιλότος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ κομμάτια της πόρτας βρέθηκαν δέκα μέτρα μακριά

Ένα περίεργο συμβάν κατά το οποίο ένας πιλότος σκοτώθηκε από πόρτα του αεροπλάνου του που έφυγε από τη θέση της, διερευνούν οι αρχές στην Φινλανδία. Τη στιγμή του περιστατικού ο άτυχος άνδρας προετοίμαζε το ιδιωτικό τζετ για πτήση.

Σύμφωνα με την φινλανδική εφημερίδα Lapin Kansa, το αεροσκάφος Gulfstream G150, που εκτελεί ιδιωτικές πτήσεις, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Κιτίλα στα βόρεια της χώρας από τη Μόσχα. Η προετοιμασία γινόταν για την επόμενη πτήση του, από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Λαπωνίας στο Εκατέρινμπουργκ της Ρωσίας.

Το τζετ, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 20 επιβάτες, ήταν άδειο όταν ο κυβερνήτης, ο δεύτερος πιλότος και μία αεροσυνοδός επιβιβάζονταν για να πραγματοποιήσουν τους απαραίτητους προ πτήσης ελέγχους. Εκείνη τη στιγμή, η πόρτα ξεκόλλησε από την άτρακτο και χτύπησε τον 50χρονο πιλότο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τμήματα της πόρτας βρέθηκαν περίπου 10 μέτρα μακριά από το αεροσκάφος. Οι αρχές της χώρας χαρακτήρισαν το δυστύχημα ως “πολύ σπάνιο”, τονίζοντας ότι θεωρούν ως κύρια αιτία την τεχνική αστοχία. Προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια, επικοινώνησαν με αξιωματούχους στην Αυστρία, όπου είναι εγγεγραμμένο το τζετ και με τους Αμερικανούς κατασκευαστές του.

(Πηγή: Russia Today)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα