Πυροβολισμοί στο Ρότερνταμ – Δύο τραυματίες

Διαβάζεται σε 2'
astynomia
Περιστατικά με πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ BAS CZERWINSKI/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας μετά από δύο διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο Ρότερνταμ. Διαφεύγει ο δράστης.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά με πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σήμερα στο Ρότερνταμ, σύμφωνα με ενημέρωση της ολλανδικής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις της στο Twitter/X, το ένα περιστατικό σημειώθηκε σε κατοικία στο Heiman Dullaertplein και το άλλο σε αίθουσα διδασκαλίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus (Erasmus University Medical Center) που βρίσκεται λίγο πιο μακριά.

Η είσοδος του Erasmus MC είναι προς το παρόν κλειστή. Οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

astynomia
Περιστατικά με πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ BAS CZERWINSKI/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλαπλές ομάδες σύλληψης έσπευσαν στο Erasmus MC στο Ρότερνταμ. Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

astynomia
Περιστατικά με πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ BAS CZERWINSKI/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δράστης διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δόθηκε και η περιγραφή του. Πρόκειται για έναν άνδρα ψηλό, με μαύρα μαλλιά και γύρω στα 20, ο οποίος φέρει σακίδιο και ακουστικά.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο στο Heiman Dullaertplein. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής ασφαλείας. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και το αν υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο.

Ο δράστης του περιστατικού παραμένει ασύλληπτος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα