Πλημμύρες στην Ιταλία: Η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένων με ελικόπτερο από ταράτσα

Πλημμύρες στην Ιταλία: Η συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένων με ελικόπτερο από ταράτσα
BBC

Ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε από το σπίτι του στην Εμίλια-Ρομάνια από αέρος. Μαίνονται οι φονικές πλημμύρες, με εννέα νεκρούς και πολλούς αγνοούμενους.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η Ιταλία, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Στο επίκεντρο βρίσκεται η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, όπου τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, ενώ δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Συνολικά υπερχείλισαν είκοσι ένας ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι διακόσιες πενήντα. Πάνω από δεκατρείς χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

Στην Εμίλια-Ρομάνια οι άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους, αφού τουλάχιστον 21 ποτάμια υπερχείλισαν, βυθίζοντας ολόκληρες πόλεις.

Οι διασώστες επιχειρούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς γίνονται συνεχώς διακοπές ρεύματος, δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές και οι περισσότεροι δρόμοι είναι βυθισμένοι στο νερό και τη λάσπη.

Μία συγκλονιστική επιχείρηση διάσωσης έφερε στη δημοσιότητα το BBC, όπου σωστική ομάδα απεγκλωβίζει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από την ταράτσα του σπίτι τους.

Το ελικόπτερο πλησιάζει την σκεπή, με τους διασώστες να ανεβάζουν τους δύο ηλικιωμένους και να τους οδηγούν με ασφάλεια μέσα στο ελικόπτερο.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα