Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ρώσου πεζοναύτη που σκοτώθηκε στη Συρία

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ρώσου πεζοναύτη που σκοτώθηκε στη Συρία

Περίπου 1.000 άτομα παρέστησαν στην κηδεία του Ρώσου πεζοναύτη, που σκοτώθηκε στη Συρία κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης του πληρώματος του Su - 24

Με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε την Παρασκευή (27/11) σε περιοχή στη νότια Ρωσία, ο Ρώσος στρατιώτης που σκοτώθηκε στη Συρία κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού Su- 24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία του Αλεξάντερ Ποζίνιτς στο Νοβοτσερκάσκ, στη νότια Ρωσία, παρουσία αξιωματικών του στρατού, δοκίμων και κοζάκων, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο Αλεξάντερ Ποζίνιτς, στέλεχος του σώματος των πεζοναυτών, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο της μονάδας του δέχθηκε πυρά κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήχθη με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του Su- 24, που είχαν χρησιμοποιήσει τα εκτινασσόμενα καθίσματά τους.

Στον στρατιώτη απονεμήθηκε μετά θάνατον το μετάλλιο της Ανδρείας από τον πρόεδρο της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Συγγενείς και φίλοι του πιλότου του Su-24, Όλεγκ Πεσκόφ, που σκοτώθηκε από πυρά ενώ βρισκόταν στον αέρα προτού καταλήξει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του, συγκεντρώθηκαν στο Καμπαρόβσκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, για να του αποτίσουν φόρο τιμής.

Στον πιλότο απονεμήθηκε μετά θάνατον ο τίτλος του ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η ύψιστη διάκριση στη χώρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρχισαν οι κυρώσεις. Θεωρήσεις διαβατηρίου για τους Τούρκους πολίτες στη Ρωσία

Ο Ερντογάν κουνάει το δάχτυλο στον Πούτιν: Μην παίζεις με τη φωτιά

Πούτιν: 'Η Άγκυρα λέει ασυναρτησίες'. Καρέ-καρέ η διάσωση του πιλότου

SHARE:

24Media Network