“Πλοίο – φάντασμα” με πτώματα και ανθρώπινα κεφάλια ξεβράστηκε στην Ιαπωνία

“Πλοίο – φάντασμα” με πτώματα και ανθρώπινα κεφάλια ξεβράστηκε στην Ιαπωνία
Ναυάγιο - Φωτό αρχείου 123rf

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν τα δύο κεφάλια που βρέθηκαν ανήκουν σε κάποια από τα πέντε πτώματα, που ήταν εντός του πλοίου.

Ένα πλοίο, εντός του οποίου βρέθηκαν πέντε πτώματα και δύο ανθρώπινα κεφάλια, ξεβράστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας, με τις έρευνες των αρχών για το τι ακριβώς συνέβη, να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το αρκετά κατεστραμμένο πλοίο, με κορεατικά γράμματα στις πλευρές του, ξεβράστηκε στο νησί Σάντο, στα βορειοδυτικά της χώρας την Παρασκευή αλλά οι αρχές κατάφεραν να μπουν σ΄αυτό το Σάββατο. Η αστυνομία, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει αν τα δύο κεφάλια που βρέθηκαν ανήκαν στα πτώματα αλλά τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα κατάλοιπα ήταν “μερικώς σκελετωμένα”. Κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι τα θύματα ήταν στη θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα “πλοία-φαντάσματα” που εκτιμάται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα, είναι σύνηθες φαινόμενο στις ιαπωνικές ακτές. Τις περισσότερες φορές είναι άδεια ή περιέχουν μόνο ανθρώπινα λείψανα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η έκθεση στα καιρικά φαινόμενα και η πείνα είναι οι πιο πιθανές εξηγήσεις για τον θάνατο των μελών του πληρώματος.

Σε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, υπήρξαν εικασίες ότι το πλήρωμα στα “πλοία-φαντάσματα” ήταν λιποτάκτες ή κατάσκοποι του καταπιεστικού καθεστώτος του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ωστόσο, υπάρχει και άλλη εκδοχή, που θέλει την φτώχεια να αναγκάζει τους Βορειοκορεάτες να βγαίνουν για ψάρεμα πιο μακριά από τις ακτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα