Ποια είναι πλέον η μακροβιότερη εν ζωή βασίλισσα στον κόσμο

Η Βασίλισσα Ελισάβετ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ TOLGA AKMEN / POOL VIA AP

Η απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ Β' πέρα από την παγκόσμια συγκίνηση που έχει προκαλέσει έχει αφήσει κενή τη θέση της μακροβιότερης βασίλισσας στον κόσμο. Ποια βρίσκεται πλέον στην κορυφή.

Σήμερα, Δευτέρα (19/09) αποχαιρετούν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' οι Βρετανοί με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να έχουν παραταχθεί στους δρόμους από τους οποίους πέρασε το φέρετρο της βασίλισσας, διανύοντας τη σύντομη διαδρομή από το Ουέστμινστερ Χολ, όπου εξετέθη επί τετραήμερο σε λαϊκό προσκύνημα.

Ηγέτες και μέλη βασιλικών οικογενειών από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν επίσης σήμερα στο Λονδίνο για να αποτίσουν το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ, τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας που κέρδισε τον σεβασμό όλου του κόσμου κατά την 70χρονη βασιλεία της.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας MICHAEL STEPHENS, FILE/AP PHOTO

Ωστόσο, εδώ και μερικές ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι εκείνη που κατέχει τον τίτλο της μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο, καθώς ανέβηκε στον θρόνο της Δανίας σε ηλικία 31 ετών στις 14 Ιανουαρίου 1972.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ΑΠΕ/ΜΠΕ


Μάλιστα την εποχή της ενθρόνισής της, μόνο το 45% των Δανών ήταν υπέρ της βασιλικής οικογένειας ενώ σήμερα χαίρει την υποστήριξη άνω του 80% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον Guardian.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας HERIBERT PROEPPER/AP PHOTO


Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας WANG ZHAO, POOL/AP PHOTO

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι γνωστή για την καλλιτεχνική της φύση καθώς και για τη μανιώδη αγάπη της για το κάπνισμα. Η Μαργαρίτα η οποία έχασε τον σύζυγό της το 2018, πιστώνεται τον εκσυγχρονισμό πολλών πτυχών της μοναρχίας ενθαρρύνοντας μεταξύ άλλων το γάμο των γιων της με μη ευγενείς. Την επαινούν, επίσης, γιατί παρέμεινε απαλλαγμένη από σκάνδαλα.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας JENS MEYER/AP PHOTO

Η βασίλισσα είχε δηλώσει στη σουηδική εφημερίδα «Expressen» ότι «σκοπεύω να παραμείνω στη θέση μου όσο ζω. Η αποστολή μου είναι ισόβια». Θεωρείται δεξιοτέχνης εικαστικός έχοντας εικονογραφήσει πολλά βιβλία και έχοντας εκθέσει έργα της σε μουσεία. Έχει επίσης εργαστεί ως σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών ενώ έχει μεταφράσει πολλά έργα όπως το «Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί» της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βασίλισσα Ελισάβετ, Μεγάλη Βρετανία
SHARE:

24Media Network