Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο – Ισχυρές εκρήξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο – Ισχυρές εκρήξεις
AP Photo/Sergei Grits

Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/02) στο Κίεβο της Ουκρανίας. Συνεχή χτυπήματα της Ρωσίας με πυραύλους. Πληροφορίες για τραυματίες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ευρείας κλίμακας επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη (24/02), ενώ πλέον στο στόχαστρο βρίσκεται το Κίεβο, που βομβαρδίζεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/02).

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Για συνεχή χτυπήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία με πυραύλους κάνει, επίσης, λόγο το Reuters.

Τις εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου επιβεβαιώνει, εξάλλου, τόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι επίθεση στο Κίεβο λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/02).

«Τα πλήγματα εναντίον του Κιέβου με πυραύλους Κρουζ ή βαλλιστικούς ξανάρχισαν. Άκουσα δύο ισχυρές εκρήξεις», ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκεραστσένκο, ο ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και την πρώτη ημέρα της επίθεσης, όταν, κατά ουκρανούς αξιωματούχους, επλήγη με πυραύλους Κρουζ στρατιωτική βάση στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες από την κατάρριψη αεροσκάφους στο Κίεβο.

Η Ρωσία αναγγέλλει αντίποινα στη Βρετανία

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (Rosaviatsiya) διεμήνυσε στις αρχές της Βρετανίας ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα για την απαγόρευση των πτήσεων της Aeroflot προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η απαγόρευση των πτήσεων του ρωσικού εθνικού αερομεταφορέα από το Λονδίνο παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για την ασφαλή και αποτελεσματική των εναέριων οδών μεταξύ των δύο κρατών και η Μόσχα ενδέχεται να προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα σε αντίποινα.

Ζελένσκι: “Ομάδες δολιοφθοράς μπήκαν στο Κίεβο”

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο, την επομένη της εισβολής στη χώρα του από τη Ρωσία, που έπληξε εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα.

«Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε στο μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Ουκρανία: Η Ρωσία έχει στο στόχαστρο το Κίεβο

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη προελάσει στην Ουκρανία, αναγνώρισε το ουκρανικό γενικό επιτελείο χθες Πέμπτη (24/02) το βράδυ.

Η Ρωσία συγκεντρώνει πλέον στρατεύματα στις ανατολικές περιοχές Χαρκίβ και Ντανιέτσκ, καθώς και στον νότο, ανέφερε εκπρόσωπος του επιτελείου.

Βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων, κατά τον ίδιο, μοιάζει να είναι η περικύκλωση του Κιέβου.

Μοιάζουν επίσης να επιδιώκουν να δημιουργήσουν χερσαίο διάδρομο από τη χερσόνησο της Κριμαίας στις περιοχές των αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας και να έχουν επίσης στο στόχαστρο την περιοχή της Υπερδνειστερίας στον Μόλδοβα.

Σημείωσε ότι εκτυλίσσονται μάχες στην περιφέρεια της Χερσώνας, στον νότο.

Ανέφερε ακόμη ότι διεξήχθη επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη 200 μέλη αερομεταφερόμενης ρωσικής δύναμης στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, δυτικά του Κιέβου, αλλά ο ουκρανικός στρατός μπόρεσε να την αποτρέψει.

Κατά τον εκπρόσωπο του επιτελείου, στην Ουκρανία δρουν 60 τάγματα του ρωσικού στρατού, ευέλικτες, ταχύτατα μετακινούμενες μονάδες με 600 ως 1.000 άνδρες. Ουκρανικές πηγές υπολογίζουν ότι είχαν συγκεντρωθεί συνολικά κάπου 90 ρωσικά τάγματα ενόψει της εισβολής.

Μπλίνκεν: Η Ρωσία σκοπό έχει να ανατρέψει την ουκρανική κυβέρνηση

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε «πεπεισμένος» ότι σκοπός του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την επομένη της έναρξης της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης πως η Μόσχα θα «επιτεθεί στην πρωτεύουσα και άλλες μεγάλες πόλεις».

«Βλέπουμε δυνάμεις να έρχονται από τον βορρά, από την ανατολή, από τον νότο, και αυτό είναι το σχέδιο που επισημαίναμε στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε ο κ. Μπλίνκεν.

Μολαταύτα διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία «θα επικρατήσει».

«Βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, ή μακροπρόθεσμα, είμαι βέβαιος ότι η δημοκρατία και η ανεξαρτησία της Ουκρανίας θα νικήσουν», είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version