Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει 11χρονος που πέρασε μόνος τα σύνορα - Του είχαν γράψει στο χέρι έναν αριθμό τηλεφώνου

Γραμμένο πάνω στο χέρι του παιδιού το τηλέφωνο της οικογένειάς του
Γραμμένο πάνω στο χέρι του παιδιού το τηλέφωνο της οικογένειάς του FACEBOOK: MINISTERSTVO VNUTRA SR

Σοκάρει η είδηση ότι ένα 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία πέρασε τα σύνορα μόνο του, με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του.

Μόνο του πέρασε τα σύνορα της Σλοβακίας από την Ουκρανία ένα 11χρονο αγόρι, με μοναδικό στοιχείο επικοινωνίας έναν αριθμό τηλεφώνου, γραμμένο με στυλό πάνω στο χέρι του.

Το 11χρονο αγόρι από την Ζαπορίζια πέρασε μόνο του στη Σλοβακία, καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω στην εμπόλεμη Ουκρανία, για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

ADVERTISING

Το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και νερό από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία.

"Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας. 'Κέρδισε' τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα", τονίζει το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, υπήρξε επικοινωνία με τους συγγενείς του παιδιού, χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που ήταν γραμμένος πάνω στο χέρι του, οι οποίοι ήρθαν και πήραν το παιδί.

Σε νέα ανάρτησή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, ενημέρωσε πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα όπου βρίσκονται συγγενείς του.

Μάλιστα, στην ανάρτηση εμφανίζεται και η μητέρα του παιδιού, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, ευχαριστεί τον λαό της Σλοβακίας που βοήθησε τον γιο της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ουκρανία, Ρωσία
SHARE:

24Media Network