Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. αποκλείει ρωσικές τράπεζες από το Swift

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. αποκλείει ρωσικές τράπεζες από το Swift

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το επόμενο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία. "Θα σακατέψουμε την ικανότητα του Πούτιν να χρηματοδοτεί την πολεμική του μηχανή".

Σε σημαντικές ανακοινώσεις προχώρησε αργά το βράδυ του Σαββάτου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γνωστοποιώντας το νέο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και του αποκλεισμού ρωσικών τραπεζών από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ε.Ε., σε συντονισμό με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους εταίρους θα προχωρήσει στην επιβολή πρόσθετων και πιο σκληρών κυρώσεων.

Συγκεκριμένα:

  • “Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι ένας συγκεκριμένος αριθμός ρωσικών τραπεζών θα αφαιρεθεί από το SWIFT. Αυτό θα σταματήσει τη λειτουργία τους παγκοσμίως και ουσιαστικά θα εμποδίσει τις ρωσικές εισαγωγές και εξαγωγές.
  • Θα παραλύσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας. Αυτό θα παγώσει τις συναλλαγές και θα καταστήσει αδύνατη για την Κεντρική Τράπεζα τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων.
  • Θα εργαστούμε για να απαγορεύσουμε στους Ρώσους ολιγάρχες να χρησιμοποιούν τα χρηματοοικονομικά τους στοιχεία στις αγορές μας. Ο Πούτιν ακολούθησε ένα μονοπάτι με στόχο να καταστρέψει την Ουκρανία, αλλά αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι να καταστρέφει το μέλλον της χώρας του”.

Κλείνοντας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεσμεύτηκε “να σακατέψουμε την ικανότητα του Πούτιν να χρηματοδοτεί την πολεμική του μηχανή”.

Οι ανακοινώσεις από την πρόεδρο της Κομισιόν:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα