Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία “μπλοκάρει” το Facebook και το Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία “μπλοκάρει” το Facebook και το Twitter
Χρήστης του Facebook στη Μόσχα Pavel Golovkin/AP Photo

Την πρόσβαση στο Facebook και στο Twitter μπλοκάρει η Ρωσία ως αντίποινα για τον αποκλεισμό των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στις πλατφόρμες.

Μετά τον περιορισμό στην πρόσβαση στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το BBC και η Deutsche Welle, η Ρωσία αποφάσισε να μπλοκάρει και την πρόσβαση στο Facebook εντός της χώρας, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να μαίνεται.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ‘Roskomnadzor’ αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στο δίκτυο Facebook στη Ρωσία.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι η Ρωσία είχε αποκλείσει και το Twitter. Η ρωσική κρατική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών είπε ότι η πρόσβαση είχε περιοριστεί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Η Ρωσία φαίνεται πως προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση ως απάντηση στους περιορισμούς που εισήγαγε η εταιρία κοινωνικής δικτύωσης κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην πλατφόρμα της τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το σύμφωνα με το RKN, από τον Οκτώβριο του 2020, έχουν καταγραφεί 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

“Τις τελευταίες ημέρες, το δίκτυο έχει περιορισμένη πρόσβαση σε λογαριασμούς όπως το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το Sputnik, το Russia Today, καθώς και τις ιστοσελίδες Lenta.ru και Gazeta.ru”, αναφέρει η έκθεση.

Σταματούν οι κρατήσεις δωματίων μέσω του Booking.com

Ακόμη, σύμφωνα με το RIA, ο ιστότοπος εύρεσης καταλυμάτων Booking.com δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να κάνει κανείς κράτηση δωματίου εντός της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα